Tuesday, February 28, 2012

DAFTAR ONLINE DARJAH SATU TAHUN 2014

Semalam lepas baca blog ILLA pasal dia register darjah satu tahun 2014, cepat2 aku pun daftar anak aku. 

Kali ni nak daftarkan Adib pulak. Walaupun Adib baru 5 tahun, tapi better la buat cepat2. Tak macam masa daftar si Yaya haritu, sampai aku email kat jabatan pendidikan  tu tau apasal website online registration tu tak boleh nak bukak. Citer tu boleh refer kat SINI dan SINI





Online registration ni hanya untuk sesapa yang nak daftar anak sekolah di area Selangor sahaja yer... Negeri lain tak terlibat okeh...[Refer la PPD masing2]
Sebelum daftar kat sekolah, sila register online dulu, pastu baru bawak print out & dokumen yang diperlukan ke sekolah yang korang nak daftar tu...


Kalau belum register lagi, boleh klik kat sini
[untuk sesi kemasukan tahun 2013 & 2014 sahaja]

5 comments:

lieyalatif said...

lega bile dah daftar kan...untung skrang, senang dah serba serbi....online jek semua settle.....

|| NaFiRaa || said...

ohhh.. kalo cam tuh my anis pon boleh register jugak lah nih~ kena terus print ke?? pastu simpan sampai anak masuk darjah 1 nanti ek??

SYANI said...

Lieyalatif,
Daftar awal2 senang, tak yah kelam kabut saat akhir..

SYANI said...

Nafiraa,
Lepas register, print out, pegi kat sekolah cakap nak daftar anak, Submit borang tu & supporting dokumen kat pejabat sekolah tu.

sisdee said...

ingat seluruh negeri hahahhaha..baru nk daftar anak ai gak ;) hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...