Thursday, February 2, 2012

RPBLM (PART 8) : KG MORTEN

Masa aku citer pasal naik River Cruise tu, kan aku ada cakap kawasan paling best adalah masa lalu kat Kg Morten. So, hari terkahir kami di Melaka, abah aku ajak singgah ke Kg Morten. Nak tengok suasana siang camne lak kat situ. Tapi idak le satu kampung kami terjah. Cuma singgah di satu kawasan yang bersebelahan dengan sungai. Saje la lepak2 ambil angin pagi & ambil gambar 20-30 keping.

Layan je la gambar2 kami kat Kg Morten ni.. Aku malas nak tepek gambo kat fb. 
[Dengar citer fb nak kena tutup bulan Mac 2012 betui ke???]

Ini view di Kampung Morten.. Bestnya kalau dapat rumah tepi sungai cenggini..



Salah satu rumah di Kg Morten
Bila siang nampak cam biasa je tapi bila malam baru la meriah dengan lampu2
[Ate bil api kerajaan tanggung, harus le bubuh lampu banyak2 kat rumah kan..]

Tuan Blog & family


Gambo songsang la pulak


Ini baru betul.... Laki bini yang semakin "kembang"

Yaya & Makcik Sha... Berkenan betul Yaya kat adik ipar aku ni..

 Adik2 aku


 Atok & cucu2


Masa tengah posing2 tu tetiba lalu la monorel Melaka.








Diskas nak gi mana lak pasni..

Hazami celup..hehehehe [topi baru beli kat the Stadhuys]


Ok dah, jom gerak pi tempat lain lak. 
Stok makanan nak bawa balik tak beli lagi -Cencalok, Cakar Ayam, Sagun



Sebelum balik ada satu lagi tempat kami singgah... 
Part akhir di Melaka --> Next

5 comments:

atty's said...

kty paling suka naik river cruise kalau pergi melaka..lagi kalau malam, lalu lak kg morten ngn bangunan yg diaorg lukis2 tu..mmg cantik

(^_-)V said...

teringin pulak nak naik taming sari time malam..bile lagi nak gi melaka ni..=|

|| NaFiRaa || said...

canteknye!! kalo lah suatu hari nanti ade peluang gi melaka.. nak jugak singgah kat sini.. cantek lah permandangan kt situ~

yana halim said...

pergi waktu malam nampak ceria betul macam nak raya je..hehe

Hanis Azla said...

best juga jln2 ke melaka kan.. akak selalu juga ke melaka. tp selalu lepak kat rmh makcik di ayer keroh aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...