Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 8, 2012

TAKYAH GI JAUH2.. WARUNG CIK ANA KAN ADA..

Lama giler blog aku menyepi ye dak??? Maklum le cuti panjang kan.. tuan blog dengan blog dia pun kena la cuti sekali..heheheheh..

Proses warm up hari ni dimulakan dengan citer warung belakang rumah aku. Warung ni sebelum ni hanyalah stall yang macam stall  burger tu. Tapi sekarang sudah upgrade jadi cam warung. Warung ni jiran aku yang punya. Ekceli dia ni dah lama meniaga kat situ tapi sekali dua pernah la jadi cam hot-hot-ciken-shit. Tapi la ni dah start bukak balik warung deme tu.

Specialty kat sini ialah Nasi Lemak Daun Pisang & Laksa Asam..[Aku jadi tukang promot la pulak..]. Sape yang duk area Batang Kali @ kawasan sekitarnya, sila la mai terjah warung jiran aku ni. Gerenti korang akan puas hati makan punya...[serius tau.. tapi kat tekak aku la..]


Ni pandangan dari pintu dapur rumah aku..Kalau aku nak beli, jerit je dari pintu takpun hulur je mangkuk kat pagar tu..hehehehe 
[sila abaikan rumpat rampai yang memanjang kat rumah aku tu.. masa ni tukang potong rumput tak datang lagi]


Ni pulak pandangan dari depan... Tu tauke tengah sengih. Namanya Zamri tapi femes kat sini kami panggil Pak Zem. Cik Ana tu bini dia le..



Ni antara menu yang dijual le.. Laksa murah je cuma RM2.50 [tapi takde telur la]

The taukes [laki bini ] tengah layan kastemer...


Antara yang dijual - Nasi lemak, nugget, fries & tauhu sumbat.
[Tauhu sumbat tu tak selalu ada la...]

Tauhu sumbat yang aku try beli.. Sebiji 4 kupang jer.. Tapi memang marveles.. 


Regular kastemer Cik Ana - Adib.. Hari2 musti mau pekena kat warung Cik Ana.. Tukang bayo la yang sengsara dibuatnya..




Yang bestnya bila ada warung ni, kalau orang mai rumah aku unexpectedly pun aku dah tak risau. Order je kat belakang rumah..hehehe. Tapi yang tak bestnya pulak, hari2 anak2 aku mintak duit nak "membeli" kat Cik Ana... Ish..ish... 


** ABC Pak Zem ni boleh kata sedap la walaupun harganya singgit je...

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seronok jugak kalo ada warung tepi rumah ni.

Me said...

lama tak pekena tauhu sumbat.. eden meleleh sudah:(

lieyalatif said...

uih...ni kalo belakang umah lieya pun manjaaangg lieya kesane beli minum petang ekekeekekek.....

harge pun not bad gitu....

SYANI said...

Ellismie,
Seronok gak sebab rumah rasa meriah gitu bila jiran2 melepak petang2kat warung tu..heheheh

SYANI said...

Kerol,
Silalah berkungfu di dapur untuk buat tauhu sumbat..hahaha

SYANI said...

Lieya,
Tu la rasanya penyebab utama kegemukan aku sejak sebulan lalu..huhuhuhu

|| NaFiRaa || said...

murahnye harga makanan dia.. kalo shah alam tuh~ berganda2 lah harganya..

dela said...

terus tringat cerita JJCM kt kampung... adeh..