Monday, June 27, 2011

SEPETANG DI ULU YAM

Sabtu lepas aku gi keje kat Wangsa Maju
memandangkan keje berlambak & terpaksa dibuat dalam tempoh yang singkat
so mengambil masa yang lama nak betapa kat sana
memula risau jugak kot2 anak2 buat onar pulak kat situ
tahulah budak2 kan cepat boring

Alhamdulillah aku suh anak2 main la apa yang patut
dah le aku lupa bawak laptop takleh la depa nak layan game
tapi nasib la ade komputer budak2 opis
aku bagi la depan layan internet kat komputer tu
ikut depa la nak main game ke, tengok kartun kat youtube ke

Disebabkan mata aku pun dah berpinar2 nengok nombor
aku pun dah tak mampu nak teruskan keje lagi
so aku bagitau la kakak tu yang aku tak boleh continue lagi
nanti aku sambung kat rumah & nanti aku  email la pada dia
tengok jam pun dah pukul 4 petang, hasben aku pun dah nak habis keje dah
so aku call dia kata nak balik sekali
pastu aku cakap la kat dia yang aku tunggu kat Tasik Sg Tua tu

Memula hasben suh tunggu kat Petronas Sg Tua je
tapi boring la pulak kan, nanti anak2 pun  buat hal lak, panas lak tu kan
better la aku tunggu kat tempat yang boleh ambil angin & rehatkan minda sikit
tu yang aku suggest tunggu kat tasik tu
lagipun walaupun hari2 lalu kawasan tu
tak pernah sekali pun kitaorang singgah & melepak kat situ

Sementara menunggu hasben aku, lepak2 kat kawasan lapang depan tasik tu
syok jugak tengok tasik & kena lak angin sepoi2
memang rileks la... anak2 pun lepas bebas lari2 kat situ
sebelum balik harus la tangkap gambar sekeping dua kan

Ni minah posing ni, dia yang dulu2 nak tangkap gambar

Memula budak ni takut nak duduk kat situ sebab dia kata takut jatuh dalam tasik

Memek muka anak2 aku...

Eh..eh.. cam kapel tengah gaduh la pulak... heheheh
saje je aku snap gambar depa dari belakang

Sudah baik semula... biasa la kan, kejap baik, kejap gaduh

Final pic untuk hari tu....
Abah dah sampai, jom kita balik !!!

2 comments:

munna said...

pernah sampai sekali je ke Ulu Yam itupun 15 tahun yg lalu

rasp said...

dah lama tak ke ulu yam...
tapi mmg syiok skali skala lepaks gini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...