Thursday, June 23, 2011

PERSEDIAAN GANGGUAN BEKALAN AIR

Semalam kan dah start gangguan bekalan air ke beberapa kawasan di Selangor & Lembah Klang disebakan kerja2 pembersihan loji air oleh SYABAS. Kalau ikutkan hebahan radio kawasan Hulu Selangor pun terlibat gak. Tapi kalau ikutkan senarai kawasan2 yang terlibat Batang Kali tak termasuk pulak.

Tapi bak kata orang tua, sediakan payung sebelum hujan, hasben aku yang kebetulan MC semalam pun ambil langkah super aktif  dengan menadah air. Habis segala tong dia guna buat tadahan. Besen mandi anak aku masa baby dulu pun dia guna juga. Tong beras aku pun habis dia guna [yang berpenutup tu].
Cuma tong sampah je dia tak guna [sebab tong sampah aku tu jenis berlubang2..heeeeeee]

** Sampai ke pagi tadi, alhamdulillah air masih ade dengan deras sekali.. Tapi tak mandi lama pun.. Sejuk!!!!!!!

1 comment:

munna said...

sediakan payung sebelum hujan ye syani.... klu takde air mmg rasa serba tak kena kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...