Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 2, 2011

DAPAT BELI TIKET KAPALTERBANG DENGAN HARGA 1 SEN!!!

Assalamualaikum:)))

Ni nak habaq berita gumbira
semalam sesaja la try bukak website FIREFLY
dah bosan menjejak tiket murah kat AirAsia punya pasal la ni
payah sangat nak dapat offer tiket2 murah ni
walhal orang lain senang benar booking flight dengan harga murah
[cemana korang buat ha???]

Ok, berbalik pada cerita Firefly tadi
la ni tengah promotion pegi Langkawi, Sabah, Sarawak, Bandung, dll
sesaja la aku klik2 kot2 terkena yang murah kan
jeng..jeng..jeng...
tak disangka2 aku terklik pada tarikh2 yang amat sesuai
& yang penting paling muuuuuuuuuuuuuuuurah
pegi balik tambang aku dapat 1 sen untuk sorang...
teruja beb!!!!!

Aku takde la nak pi jenjalan jauh2 pun
cuma memang berhasrat nak bawak anak2 jenjalan naik kapalterbang
nak pegi luar negara cam leceh la pulak
nak buat paspot bagai la, pastu dengan tak berapa familiar dengan negara orang
so itu pospon lain kali le

Eh, korang tak caya ada tiket 1 sen??
meh aku tunjuk kat korang
ni yang aku print screen hari ni
yang aku punya semalam takdan nak capture sebeb tengah over excited.
mana nak call hasben lagi suh cop tarikh cuti
mana nak booking lagi kan
kalau lambat memang menyesal la kan??

So aku plan nak gi Langkawi je
sebab dah 3 kali pegi tapi dalam situasi yang tak puas berjalan
so kali ni hangkut anak beranak aku je
mak, pak ,mentua,ipar duai semua tinggal

sudah konfirm booking semalam
hepi!!!



so total kos untuk kami 4 beranak RM440.08... murah kan???
Nampak tak tambang pegi 4 sen, tambang balik pun 4 sen
Yang mahal kena bayar insurans & airport taxes je 

Setelah berbulan2 aku mencuba
akhirnya ada gak rezeki nak naik kapalterbang tahun ni, Insya-Allah
(jakun tahap gaban dah ni..)

Jom sama2 terjah website FF ni...
Mana la tau kot2 rezeki menyebelahi korang jugak..

10 comments:

syariza09 said...

saya gi ujung bln ni, tp tiket air asia beli bln 10 thn lepas. 3 dewasa satu kanak2 baru RM160 (pegi balik)

SYANI said...

Ye ke?? Untungnya kamu..... saya selalunya tak bernasib baik dengan AA ni.. KECIWA!!!

mr icham said...

nasib baik la aku tak berminat dengan semua nie...he he he...

gadisBunga said...

untung!!!

psst..saya pun dapat tiket gi KK dgn harga 1 sen aje. hihih!!!

SYANI said...

Angah,
Kalau tak minat takpe...

amiey lee said...

WAHH SONOK NYE EK...YELA ARI TU PUN TGK GAK HARGA SATU SEN TU TAPI BILA TOTAL UP SUMA BERATUS GAK SKALU NGAN TAXES..HUHUHU

bulan dpan baru ada duit nak booking tiket..skrg tgh pokai hahahaha tak sbr..minta2 ada promotion lagi

SYANI said...

Gadis Bunga,
bila murah ni baru la rasa berbaloi2 kan??

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh bestnye, akak tak penah cuba pun lg

biology teacher said...

sy pon bru blik kg ngn tiket 1 sen..pegi blik kelantan total rm112 gtu la..hehehe...suke sbb murah

zih@n said...

slalu naik airasia je..xpernah try lg firefly..hehe..nk kena cba gak ni mana tau rezeki dpt tiket murah...hehe