Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 5, 2011

JOM MAIN BUAI LAJU-LAJU

Petang yang redup dan tak hujan
amatlah sesuai bawak anak2 beriadah di padang
sebelum budak2 ramai kat padang, aku ajak anak2 aku pegi main
sat lagi kalau lambat, budak2 dah ramai, jangan harap la depa dapat main
pesen anak2 aku ni, kalau ramai sangat orang main kat satu tempat tu
depa tak nak main sama.. lagipun budak2 lain main ganas2... siap tolak2 lak tu

Walaupun padang tu depan rumah aku je, tapi anak2 aku tak le tiap ketika nak ke padang tu
depa pun bila tengok ramai sangat kat padang tu, tak hingin depa nak pi
lagi rela main basikal kat laman rumah je

Kat padang tu, buai la yang sentiasa jadi rebutan
kadang2 dah beratur budak2 menunggu turn nak main
sebab hari tu awal lagi [dalam kul 5 ptg], buai pun available lagi
so aku suh anak2 aku pi main buai dulu
selagi tak ramai orang, selagi tu aku suruh depa main puas2
ye la kan, sat lagi kalau tinggal buai, jangan harap la nak dapat main balik

Yaya satu, Adib satu... tak yah berebut
si Adib tak pandai nak ayun sendiri lagi so aku la jadi tukang hayun dia
setinggi yang boleh dia suruh aku ayun... kang terpelanting jugak ko ni Adib...

Ghairah sangat main buai, sampai terpelanting selipar dia.
Tu dah buat muka ketat suh aku ayun lagi sebab buai dia dah slow..

Yey... buai lagi... Kali ni aku tak bagi dia pakai selipar
Kang tak pasal2 terpelanting selipar kena kepala orang..

3 comments:

a kl citizen said...

Memang best dapat main buai, emaknya jugaklah yang jadi mangsa menghayun...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam syani...dulu masa anak2 kecik mmg rajen bwk g taman...kat sini anak2 cina yg besau main buaian tue.syian bdk2 yg kecik..melopong jer tgk..hihi

eynda said...

Memang best main buaian...mak2 ni pun selalu curi2 naik hehe...time budak2 tak ramai le...nanti nangis pulak budak2 berebut dgn mak2 :-p