Friday, August 3, 2012

SEMPOINYA SI KOURTNEY NI BERANAK

Bebaru ni kan si Kourtney Kardashian tu dah give birth  anak kedua kan
Rumah aku takdak Astro so takde la aku melayan citer Kardashian tu
Tapi kat forum cari katanya si Kourtney tu senang beno beranaknya
So aku pun search la kat youtube kot2 ada episode tu
Lain yang dicari lain pulak yang jumpa
Sebabnya aku cuma jumpa video masa dia beranakkan anak sulung dia tu

Sempoi gile minah ni.. very calm tau.. takde nak kecoh2 cam kita ni
Nak2 pulak anak sulung kan..hehehe
Air ketuban pecah pun boleh selamba lagi
Siap mandi & shave bagai, pastu mekap lagi
Masa dia beranak tu pun muka cam orang tak sakit je
Lagi sempoi, dia yang tarik anak dia keluar habis... salute aku kat minah ni
[Dia pakai epidural kot..hehehe]

Tak caya cakap aku... tengok video ni
[Sapa yang tak berani nak tengok jangan tengok lak]


Hopefully my next delivery pun akan dipermudahkan Allah.. Amin!

13 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

haah..dia amik epidural...mase dia tarik anak tu selambe jek.....mmg giler ar!

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

So calm! Nieza teringat camane deliver Rania aritu..terpaksa tahan sakit berjam-jam sebab induce..alhamdulillah Raisya, allah permydahkan segalanya..

Tapi kan doc kat sini tak kasi angkat kaki..suruh pegang buku lali jugak time nak teran..rasanya macam kourtney lagi senang nak teran baby..

Lynda Che Lah said...

sy tgk episod tu byk kali dan rasa dia amat sempoi..senang benar..sy dulu amik epidural juga tp epidural tu cuma bantu melegakan sakit contraction je..so..kena emel dia dan tanya tips mudah bersalin..ahaha..boleh gitu?

SYANI said...

Mrs Eady,
Dah agak dah.. patut le takde langsung bunyi menahan sakit..

SYANI said...

Nieyzha,
Betul tu, nurse suh pegang buku lali & jangan angkat bontot.

Masa Yaya kena c-zer, masa adib merasa la beranak normal & tanpa epidural..

SYANI said...

Lynda Che Lah,
Kalau Kourney balas email tu, share la kat blog tau..hehehehe

kakchik@ella said...

KC tgk kat Astro tahun lepas.

|| NaFiRaa || said...

lahaiiii.. rileks jek.. saya 2 2 anak kena induce.. hari pertama induce tak bersalin.. 1 hari sakit.. hari ke 2 doc pecah ketuban baru bersalin.. huhuhu.. seram~

SYANI said...

KC,
rumah saya takde astro. Kalau balik rumah mak baru la dpt tengok citer ni.

SYANI said...

Nafiraa,
Duduk dalam labour room tu yang seram.. asyik dengar orang sebelah menyebelah yang tengah meneran..Memang scary...

MisSha said...
This comment has been removed by the author.
Sidratul Muntaha said...

setot trus 38 minggu cesar
eh 36 ke 38..
lupa
ara?!
sempat 8 jam dlm labor room,last2 gi OT jugak
tpi mgm dgr la mcm2..
smpai ade mak melayu ni kena tengking dgn nurse sbb meraung kesakitan...
even dah bgi epidural..
mcm kena histeria la..
nurse tu tengking suh mengucap selawat and so on
tpi dia pergi bantai menjerit2..
sbb sepanjang dlm labor room tu,melolong2..
aku?!
sian nengok tpi mg ptut pun kena tengking sbb tegur byk kali,dlm sakit2 dia tengking nurse tu balik?!
adoyai..
aku?!
sakit woo rupanya contraction nih..
smpai tak boelh nangis kuar suara.
terketap2 gigi aku..
siap nurse suh nangis nak bagi hilang sakit.
adei..

Alin Marlini said...

kita beranak terpekik terlolong..menahan kesakitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...