Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 27, 2011

UNIKNYA KAD KAHWIN ZAMAN SEKARANG

Minggu lepas Cik Besah datang rumah aku
hantar kad kawin seorang jiran 
Masa Cik Besah bagi tu, aku ingatkan door gift sebab benda tu berkotak
Dalam hati aku, "advancenya orang ni, orang tak pi kenduri lagi dah bagi door gift"
Disebabkan aku kenal jiran yang buat kenduri tu [anak dia yang nak kawin]
idak le teruja nak tengok kad kawin
Tapi bila lepas cik Besah balik, terasa lak nak tengok apa benda dalam kotak tu
Rupa-rupanya....
Kipas uols.... Punya la unik nak suruh orang pi kenduri dia..


Jeng..jeng..jeng... sekali buka kipas
rupanya undangan ditulis atas kipas tu....
Peh... memang unik & bermanfaat [sebab boleh guna kipas tu time panas]
2-in-1 gitu!

Canggih2 kan kad kawin zaman sekarang
Zaman aku dulu, kalau bagi kad kawin yang wangi tu pun dah kira canggih
Tapi kalau buat mahal2 pun rugi jugak kan
last2 orang buang tong sampah juga
baik buat cam jiran aku ni ha, nak buang pun sayang sebab boleh guna...

KELLAS KO MARIA KAK ZAH BUNGA!!!!


5 comments:

kella said...

wah.. bagus ni! salah satu cara taknak orang buang dalam tong kadnya inilah caranya1!! baguss...! =)

zaidah said...

klu datang kenduri tu jangan lupa bawak sekali kipas tu tau...bleh mengipas ketika panas

gedek! said...

unik selalunya mahal...

maszull said...

salam kenal mama dah follow balik...

alamak canggihnya kad jemputan die
boleh guna balik nantikn...:)

yana halim said...

kreatif dan inovatif sungguh yg empunya idea. nak cilok jugak la...hehe