Monday, September 5, 2011

BUKAN LAST MINUTE SHOPPING

Hari Sabtu sebelum raya tu, hasben ajak pi last minute shopping
Actually tak le last minute sebab ada lagi 3 hari sebelum raya kan
Disebabkan hasben aku takde seluar raya
[every year nak kena beli suar jeans baru tau]
Nak pulak beli yang brand LEVI'S je [brand lain dia takmo]
So aku sajes kat dia beli kat Wangsa Walk sebab kat sana ada kedai LEVI'S

Kul 10 pagi dah sampai kat Wangsa Walk
Masa ni cuaca pun mendung jer
Lagipun masih pagi & orang pun tak berapa ramai lagi


Father & Son mendahului acara lumba jalan kaki
Mother & Doter tertinggal kat belakang
[supaya senang nak tangkap gambar bontot]


Sesampai kat dalam aku ajak terus tuju kedai suar 
Ye la kan, sebelum tergoda dengan benda lain, harus fokus..fokus..
Fokus pada tujuan sebenar
Tapi yang paling anak2 aku suka kalau pi shopping mall
kalau dapat naik tangga karan tu a.k.a eskelator
Kanak2 diutamakan... jalan kat depan okeh...


Akhirnya tiba juga di butik ni...
Kalau sapa tak tau, kedai ni kat tingkat 1 
Tu yang kena naik tangga karan tu
Sape peminat LEVI'S, jangan lupa singgah sini okeh...


Masa kitaorang sampai, orang tak ramai lagi
Tapi tak lama pastu makin lama makin ramai
Hasben aku [si baju merah tu] sebuk la memilih seluar yang dia berkenan
Sebagai isteri mithali, kena la kan temankan suami ke sana sini [cewah!]
sampaikan naik boring aku sebab lama sangat
si Adib pun sampai bertinggung la nak membontot abah dia

Oleh kerana orang dah makin ramai
aku tinggalkan suami aku yang tengah try test bontot seluar ...
Aku ajak anak2 lepak kat luar kedai
boleh gak cuci mata tengok gelagat orang
Sambil2 tu acara wajib seorang blogger ---> tangkap gambar


Mujur jugak ada mainan kat luar tu
Sebenarnya kena masuk coin tapi anak2 aku tak kisah pun
janji dapat duduk dalam tu udah le


Hi... meet my friend dalam tong sampah--> OSCAR..


Pas berlegar2 kat situ, hasben aku masih tak keluar2 lagi dari kedai
Dia komplen aku selalu shopping lama2, tapi dia pun 2X5 jugak....
Last2 aku masuk kedai 5 Ringgit  (Hinode Shop)
Kunun2 nak belek2 je, tapi end up aku ter beli jugak barang
melayang la duit aku RM20 dengan tak semena2...

** Very2 last minute shopping aku adalah di Billion depan rumah mak aku... shopping petang Raya eve tu..

2 comments:

gedek! said...

uncle tak mampu beli sluar levi's....

mahal!

SYANI said...

Uncle,
Boleh caya ke statement ittew???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...