Monday, May 17, 2010

Macam Mana Aku Tukar Background Komputer

Dah boring dah dengan background desktop atau laptop korang yang biasa2 tu?? 

Ekceli ramai opismate yang singgah bilik aku tanya cemana aku buat background computer aku jadi canggih manggih & lawo macam ni...[perasan jap..]  Adeh... letih nak buat tutorial kat depa ni. Tapi takpe, korang baca la entry ni sampai habih...

Kalau yang biasa appearence komputer korang sure cenggini je kan??


Apa kata korang guna background switcher. Background korang sure lebih menarik macam ni...


atau macam ni...

Maybe ade yang dah tahu tapi bagi sesape yang tak tahu korang boleh donlod John's Background Switcher kat SINI

Pas korang download tu [follow je instructionnya] & pastu korang boleh select la gambar yang korang nak letak untuk background tu. Then korang boleh pilih bentuk background cemana korang suka & tentukan masa untuk tukaran background seterusnya... [lebih kurang macam screensaver jugak la]. So dalam masa sejam pun background korang boleh bertukar2 banyak kali... Cubalah!

2 comments:

Me said...

ini utk kes org yg minat grafik sesuaii nie...

SYANI said...

Ish.. tak semestinya Kerul oi..hang nak try pun boleh at least tak le boring nengok background serupa je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...