Tuesday, May 18, 2010

Sejak Bila Laki Aku Pandai Berblog????

Pepagi tadi tengah bizibody berblogwalking sana sini 
tetiba terjumpa blog ni

 http://www.ahmadzaimi.com
-klik untuk membesar bagai johan-

eh! eh!  nama cam laki aku jek... 
[agak cuak disitu... sejak bila dia pandai berkomputeran ni??]
setahu aku laki aku tu agak buta komputer
lagipun selama ni aku rasa nama laki aku dah pelik dah
maknanya jarang la aku jumpa orang nama camtu

Mana taknya.. nama laki aku Zaimi
tapi orang selalu mistaken dengan Zaini
Kalau pegi mana2 pun 
kalau sebut nama sure orang spell dengan Zaini
bila aku betulkan depe macam pelik je tukar "N" kepada "M"

Tetiba bila terjumpa blog si ZAIMI ni 
sudah menimbulkan musykil
maybe ade antara korang yang kata aku ni perasan 
[aku tau la bukan laki aku sorang nama tu]
tapi better make sure ye dak???
& ternyata..... itu BUKAN  laki aku!!!!! 
[laki sape aku tak tau..]

Kalau korang nak tau, disebabkan nama pelik tu 
wujud banyak version panggilan nama encik suami aku tu...

Kat rumah  nama glamer dia PAKCU di kalangan jiran tetangga la
[yang tua bangka baya2 pak mentua aku pun panggil dia cenggitu..
maybe sebab depa tak tau nama sebenar kot]

Kengkawan panggil dia AMAT 
[nama penuh kan ke Ahmad Zaimi...]

Mak Pak  & adik beradik dia panggil dia ADIK 
[sampai ke tua la gelarannya Adik]

Bos2 & superior dia kat opis panggil dia ZAIMI 
[formal ka kekdahnya]

Tokey bengkel kereta panggil dia AMAN
[Kes salah dengar la ni...Ahmad & Aman tu kan ke lebih kurang bunyinya]

Sepupu sepapat/ mak & pak sedara  belah aku termasuk la atuk & opah aku
panggil dia REMY 
[apekah????? nak kata muka cam Remy Ishak, amatlah jauh panggang dari api... nak tergelak aku kalau deme panggil dia nama tu...Nak2 pulak kalau yang kecik2 tu panggil "Abang Remy"... TAK SESWAI Okeh!!!]

** Selain daripada nama2 glamer laki aku yang tersebut di atas, adalah diluar pengetahuan bininya ini..
[ade lagi ke nama panggilan manje abang tu???]



2 comments:

Queen said...

ahaha...Yabang saya dipanggil UDA, Uncle, Ramlee, Dzul, Ikram, Bancik....hurm..hurm..hurm..itu je kot...ha..ade lagi..

abang kawasan....

muahahaha..yang tu memang gelak guling2...

rATu kEBaYA said...

hehehe... banyaknya gelaran... tapi biasalah kludah bergabung jadi satu keluarga mcm2 gelaran yang keluar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...