Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, May 20, 2010

Punca-Punca Jerawat Aku

Semenjak dua menjak ni, mencanak2 jerawat tumbuh kat muka aku. Ramai lak tu yang tegur... Sampaikan ade yang tanya aku kena chicken pox ke?? Sedihnya..sob..sob.. Cane nak buat tu???

Petang 2 hari lepas dengar Hot FM masa on the way balik dari opis, katanya stress punca masalah jerawat... Maybe jugak kot.. Korang tengok je la bilik aku ni... Cemana tak stress weh ???



5 comments:

Me said...

syani!! ko kena buat apa dgn fail kertas pink kuning yg banyak tue?

SYANI said...

kerul, aku kan keje legal firm.. tu semua fail2 yang tengah tunggu payment. Lagipun bilik aku ni merangkap bookshop/ stor. Sian aku...

Qaseh said...

syani...
pandai ko kemas erkkkk..lariksssssssssss

kakyong said...

syani,
kerja legal firm ker..
ingatkan doktor.. ke syani lain yg koje doktor nih... ish confius.. sgt2 confius... :p

Firnena said...

Assalamualaikum.
Akak kat sini nak menyibuk sikit, tu pun kalau adik tak kisah. Memang kalau stress, terlebih berjaga (tak tidur), kalau kulit sensitif akan ketara perubahan nampak 'kusam'nya. Lebih teruk lagi kalau tiba2 darah jadi panas dan terasa nak tumbuh jerawat. Oleh itu, kalau gejala ni tiba2 melanda, segera dapatkan jalan penyelesaian di:

atasi gejala kemunculan jerawat akibat stress

Semoga serba-sedikit dapat membantu mereka yang perlu berjaga berlarutan tapi takut masalah kulit melanda.