Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 12, 2010

Bahasa Jiwa Bangsa

Nama je duduk Malaysia tapi bahasa kebangsaan pun tak betul...

Memang bahasa jiwa bangsa...
sebab tengok bahasa dah tau dah bangsa apa....ooopsss!

Nak didakwah ke mana agaknya??? Arqam ke??


Banyaknya kesilapan tatabahasa... sape cikgu BM sila bagi markah!!!
[Kalau Cikgu Wan Hassan (cikgu BM aku dulu)  nengok ni mau pitam dia... buat malu orang Perak jer!!!]


Isap??? Dabel meaning nih!!!


Bayar kat sini ke @ bayar kat CNI???
[Ni la akibatnya kalau selalu guna short form...]

Taboli???? Nampak tempat cam canggih tapi tang bahasa tunggang langgang + spelling error lak tu..


Terjemahan yang bangang...



5 comments:

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Wakakaka...masih terfikir lagi apebenda la 'menyadapi' tu?

mamarempit said...

tak idup & tk kuat isap.... =))...rase nk bejemaah gelak guling2 ngn member seblah...aduhaii.....hancusss

Nor Aishah said...

klakar lah... apa punya translate lah tu

SYANI said...

Tu la pasal depa ni.. kalau tak reti nak translate takyah le translate..

Yang lagi kelako tu tokey printing pun bengong sama la kot... [ntah2 print sendiri bikin ye dak??]

eynda said...

Macam2 hehe...lawak betul :-D