Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 10, 2010

6 Kilo Yang Degil

Semalam petang baru teringat nak timbang berat untuk minggu kesepuluh... Bebunga2 harapan kot2 la jarum penimbang tu ade perubahan ke kiri sikit.. Naik2 penimbang... hampeh...$#%^&*%&**

Sungguh kecewa kerana perubahan sifar tu.. Bengang tul..  Pehal ni??? Satu kilo pun takmo turun!!! Kalau korang gi kebek meter diet aku dah 4 minggu in a row dah berat yang sama.. Keciwa tul.  Aku nak try turun sampai 50kg tapi sampai le ni 6 kilo yang degil ni punya la payah nak turun...

Dek kerana kecewa sebenarnya 2 minggu lepas aku dah langgar pantang. Weh aku dah telan sebungkus nasi lemak... Punah diet aku untuk 100HTN. Bertahan 60 hari je.. [Ok gak tu yek... dalam 2 bulan aku dah turun 4kg...hahaha]. Dan beberapa hari lepas juga aku telah menelan nasi kukus ayam dara yang aku bedal sampai selicin2nya... Dan pagi semalam jugak sebabkan keciwa jugak, aku bantai 2 bungkus nasi lemak cik Rohana sebelah rumah.. huhuhu... cemana nak diet tu??? [Tak koser rasanya dah berdiet dah sebab aku makan ke idak ke berat aku lagu tu jugak. Naik cemuih aku!!]

Setelah 2 bulan tak makan nasik... adakah harus aku menolak sesuatu yang menggiurkan ni???
No! No! No!

Kan hari tu aku ade cakap nak buat Atkins kat??? Hai..Hai... Bye..Bye.. lor.. Adoi.. tak tahan la perut aku nih.. Lapo memanjang... Bertahan sehari jek... mau berak cair dibuatnya.... Nampak gayanya kena study balik RAHSIA DIET WANITA aku nih... Aku suka beli je.. buatnya haram....  Bazir sungguh!!!


*** Pls don't ask me to exercise... tak suka!!!



9 comments:

sI tEDI said...

ha ha ha ha

cuba lagi!!!!

jgn putus asa!

Me said...

hehhehehe.. janji turun dh 4kg kan..

kakyong said...

cuba la SD2..

Queen said...

ahaha..nak kurus mesti kene excercise..baru ada stamina...baru badan FIT....kalau kurus tapi geleber pun tak cantik...mesti nak kurus dan FIT...time tu berat dah tak memainkan peranan penting..sebab?body dah cantik

the other way is...utk elak lapar..makan la buah...lapar je makan epal ke..pisang ke..tapi jangan banyak..sebiji je...
kang lapar kang makan lagi...

makan kerap..tapi dgn kuantiti yang sedikit....2 bungkus nasi lemak sekali hadap memang tak patut dilakukan...

chaiyok2..usaha pasti boleh....
just my 2 cents

SYANI said...

Tedi & Kerul..
Thanks atas kata perangsang tu..hehehe

SYANI said...

Kak yong,
SD2 tu pekebendanya??

SYANI said...

Queen,
Alamak... terasa ahkak! Tapi betui la jugak pendapat tu... Betui la orang cakap bila depressed lagi kita kuat melantak kan??

Tang exerise tu berat la sikit...erm..

TopsyTurvyMum said...

heheehe..

yg tak suka tu la yg kenaa..i buang 12kg dlm masa 6 bulan...terliur plak tgk nasi lemak tuu..

Nor Aishah said...

jgn putus asa.. saya pun sedang mencuba ni.. tapi kekadang tersasar jugak..