Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 4, 2010

Lawan Sape Kepala Besar???

Sape nak tunjuk besar kepala??? eh silap... kepala besar???

Masa nak balik Ipoh hari tu tah apa angin si Yaya nak mengusung si "LALA" - nama manja patung dia (yang dia snap kat entry sebelum ni..). Bila dah disumbat  dalam kereta  si Adib pun melalak le nakkan patung jugak. Jenuh nak pujuk wei... takkan aku nak penuhkan seat belakang dengan patung2 depa pulak kan?? Kang tak muat lak aku nak duduk. Tak pun sat lagi sure orang dok kata depa tu sure baru balik dari funfair lak...

Pujuk punya pujuk, akhirnya diam setelah mama menjanjikan patung yang lebih BESAR kat rumah opah Minah nanti... 

Sampai je kat rumah opah dia dah sebuk, "mana bebear [sila sebut sebagai bebe ye..] besar mama??". Dengan tangkas, mama pi terjah ke dalam stor mencari bear besar tu... Dah le entrance stor tu dah lintang pukang dengan khazanah2 muzium opah maka mama terpaksa la buat aksi plastic man  sebab nak capai ambik patung tu.. Finally dapat la jugak si Adib peluk patung besar dari tuan...

Sape besar sekarang???

[Patung Tweety kepam tu dah dekat 10 tahun dah umurnya, mama beli kat Padang Besar masa belajo kat UUM dulu... tak pernah basuh lagi...)
Sape tau cemana nak basuh patung2 besar godang cam tu ek???

5 comments:

Queen said...

hantar dobi kak....tapi sebenarnya basuh sendiri pun boleh..masuk je dalam washing machine....buat soak....pastu tengok2 la bagi dia terbalik kuang lebih sikit...pasti berseri..hehehhehe

Me said...

getul tue syani.. ko sumbat je dlm mesin basuh...

AISYAH HANI said...

Queen & Kerul,
BOleh ye basuk guna WM.. Patung tu besar sangat takut tak terspin lak dalam WM tu.

Qaseh said...

kita pon sama gak...si tweety kepala besar ni ku sumbat dalam mesin..hahhaa...

JUE said...

hahaha...cutenye! kalau kata Adib ngn Tweety tu adik badik pn org percaya.