Tuesday, January 11, 2011

Menjelajah kedai perabot ---> Kat Batang Kali jer

Kan aku cakap ade benda lagi tak complete kat living hall aku kan
lepas je orang kedai perabot hantar sofa, aku ajak hasben aku pi singgah kedai perabot lagi
konon nak cari almari sudut atau partition
[nak cari coffee table, kena pospon dulu la]

Ha, aku nak bubuh lemari tu kat sudut tu la. Takde la nampak kosong sangat rumah aku.


Memula singgah kedai pendek dulu.. Alah, kedai perabot kat Batang Kali bukannya banyak pun. Pusing2 pun situ2 jugak kedainya. Hari tu masa duk belek2 sofa aku ternampak satu almari hiasan kat kedai tu. Tu yang terbekenan nak beli. Malangnya almari tu dah dijual.. Jenuh nak describe kat cina tu rupa paras almari yang aku berkenan tu. Memandangkan dah takde almari tu, jenjalan je la kat dalam kedai dia tu kot2 ade benda lain yang aku  berkenan. Sungguh wei.. aku berkenan la kat ottoman ni..


 Cun wei menda ni. Dah le kaler memang matching sangat2 dengan sofa aku. Tapi sayangnya dah takde tempat strategik aku nak letak dalam rumah aku.


Lepas jelajah kedai pendek, pi pulak kedai lain. Dah berkenan jugak kat lemari partition. Aku dah siap imejin kalau lemari ni kat rumah aku. Memang berkenan sangat dengan designnya tapi tang kaler aku tak berkenan. Budak kedai tu pulak kata cuma ade satu kaler jer... Frust lagi aku!!


** Kalau matching kalernya, dah lama aku ambil. Tapi dah lari konsep la pulak... Sudahnya, sampai sekarang tak beli lemari tu pun... 

4 comments:

lily lotus said...

selamat mendeko rumah :)

SYANI said...

lily,
thanks...

LiErOSe~QiEmi said...

wah, pandai ek nak deco2 rumah.. bunga tak pandai la..tak tau camne nak buat hihihi

syariza09 said...

cantik design sofa tu. slalunya nampak yg plain jer. ni lain dr yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...