Tuesday, January 4, 2011

Inteviu semalam

Selalu kalau aku pi attend inteviu sure aku tulis kat kompeni mana aku inteviu kan. Tapi kali ni maleh la nak tulis. Biarlah rahsia..keh..keh..keh..

Semalam kebetulan aku cuti sebab nak daftar Yaya sekolah [tadika 6 tahun]. Walopun sekolah yang sama dengan tahun lepas tapi bab2 pendaftaran takkan nak suruh Cik Zul pulak yang uruskan ye dak?? So kami laki bini pun cuti la dengan alasan yang sama. Sebelum Krismas hari tu aku dapat call dari satu kompeni ni. Dia cakap tak boleh nak conduct inteviu sebelum New Year sebab bos2 semua becuti. So dia fixed on 3/1/11 [semalam la tu], & aku pulak mintak buat lepas lunch sebab pagi nak berbizian kat tadika Yaya.

Pagi sampai ke tengahhari aku menunggu jugak call dari kompeni tu tapi takde. Aku cam frust le jugak sebab dia tak call aku untuk konfem inteviu. Aku pulak nak call, no telefon opis tu ade kat opis aku lak tu. So pasrah je le. Rasanya macam inteviu tu tak jadi.

Kul 2.30 someone dari opis tu baru call tanya sama ada aku  jadi tak nak attend tu. Aku cakap pada dia ingatkan tak jadi so aku memang tak keluar rumah lagi [Yang sebenarnya tak siap satu haram pun]. Pastu dia tanya nak datang ke tidak. Aku jawab boleh datang tapi akan lewat la sikit. Katanya lewat pun takpe. So, aku bagitau la hasben aku. Laki aku cam dah bengang dah [Aik... macam tak bagi pegi jer]. Tapi aku diam je, terus gi siap. [Dia dah janji nak hantar aku sebab aku tak tahu area belah2 opis tu ---> kalau sesat pun sesat berdua ye dak??]


Akhirnya sampai juga ke sana [walopun ade sesat sikit la]. Sama jugak la perjalanannya dengan opis sekarang. Lebih kurang 1 jam jugak la dari rumah. Inteviu tu pun jadinya lewat sejam dari asalnya. Aku inteviu pukul 4 petang weh.. Dah le kena inteviu dengan 3 orang big bos. Gabra jugak la sampai sejuk2 tangan aku. Walopun depa bos tapi tersangat la friendlynya. Aku suka tu tapi kenot judge the book by its cover kan?? Dibuatnya perangai sama lebey kurang dengan bos sekarang tak ke naya? [Baru nak lari dari mulut buaya, masuk mulut rimau pulak] HAISH!!!! <--- Nauzubillah [korang doakan aku yer!!]

Dalam inteviu tu ok la. Bos pompuan tu ade ala2 muka si Nita [Malaysian Idol dulu tu]. Senyum je & depa semua tak expect banyak dari aku sebab katanya apa yang akan aku buat kat sana akan jadi benda baru untuk aku & learning process untuk aku. Bagus kan bos cenggitu?? Tak sampai setengah jam lepas aku balik, dapat call dari opis tu. Guess what,  AKU DAPAT KEJE TU!!!!!!!!!!!!!!!

Alhamdulillah sangat2. Semacam yang aku hajatkan selama ni [bebas dari kompeni sekarang]. Maybe ini lah masanya & rezeki aku. Permulaan yang cerah untuk 2011. Lepas diskas dengan hasben dia pun suruh aku terima je. Gaji pun ade lebih sikit la dari sekarang. Sekarang aku boleh senyum riang selama 1 bulan ini.. Tak sabar nak keje esok sebab aku nak hantar surat resign...Yiha..yiha... 

9 comments:

Queen said...

waaah...congratz...congratz..

kakngah said...

tahniah yank....
btl2 permualaan yag bagus tahun 2011 ni...

wish u all d best kt tempat baru...

kakchik@ella said...

tahniah adik. wish u all the best ya. moga cepat sesuaikan diri. amin.

Me said...

wah.. bagus.. jeles i.. tapi suh dia hanatar offer letter cepat2 biar ada hitam putih hehehhehe.... 1st gaji sila belanja edennnnnnnnn heheheheh (walaupun eden tak de kaitan n sekadar baca dr blog saja.... tidak juga terlibat dlm kesesatan semasa nak p interview) hehehehe

kulop ludin said...

tahniah mike, permulaan tahun baru yang baik...
tambah sofa empok lagi!!

HaNa HoNeY said...

pergh....
congratz along...
tercapai dah azam 2011 ko..
awal gituuwww
gud luck tempt bru
^_^

SYANI said...

Terima kasih semua... Doakan aku di tempat baru nanti.. ---> aku gabra gak ni sebab nak start afresh..

Ana,
Pasni payah la nak ambil hantar ko sebab aku dah keje jauh dari tempat ko..

MummyEcha said...

tahniah2.....gud luck yer ..happy working kat tmpt baru nanti.

POSH76 said...

beb tahniah...kalau dapat tempat keje camtu mmg leh meroyan....keje baek2 taw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...