Wednesday, January 12, 2011

Menghabiskan duit laki | Water heater

Selagi bonus laki aku tak habis, selagi tu laki aku nak membeli perkakas rumah
[aku setuju jer... sebab.... dia yang keluar duit] ---> rugi la kalau tak setuju kan?? kan??

Hari tu dah beli sofa, kali ni dia bantai beli water heater la pulak....
konon2 dah malas nak masak air kalau nak mandi air suam
[aku pun suka jugak... tapi shy-shy-cat nak mengaku]

Balik je dari opis minggu lepas, pi terjah kedai letrik nak servey water heater
sampai kat kedai, memasing "perak" sebab banyak beno pilihannya
last2 tu tokey to promot yang ini
Ok le kan jenama ni.. harga pun dalam lingkungan bajet kitaorang..
Oh ye, yang kitaorang beli ni jenis yang takde pam sebab air kat rumah aku semua pakai air direct je.


Pagi Sabtu tu, orang kedai letrik pun datang rumah untuk pasang water heater. Teruja nengoknya.. Siap pesan kat depe buat wiring tu elok2.. 

Dalam sejam lebih, dah siap pasang.
Lepas demo lebih kurang, orang tu pun balik
Pastu cam jakun pi belek mende tu 
ye la kan, nak tengok jenis2 shower, berapa hangat air dia, berapa kuat air dia
kira nak puaskan hati sendiri la...




Yey... rumah aku dah ade air hangat. Pasni  takde la rasa  malas nak mandi kalau cuaca sejuk. Nak2 pulak kalau pepagi hujan. Sejuk bedi air paip rumah aku. Rumah aku kan dekat dengan Genting.. sejuk.. [releven ker??]

** Perasmian dimulakan dengan anak2. Selama ni tak kisah pun nak mandi air panas, semenjak ade benda ni every time mandi nak guna hot shower. Mengada betul! Tapi yang tak bestnya.... air shower tu tak sekuat shower yang dulu... Tak puas la aku mandi!!! 


6 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

takpe abis kan duit laki, bile lagi, hehehe

Queen said...

nik lg suke mandi hot shower.... memang best je rasa....

tekanan rendah?..masa buat tu patut suruh die buat pipe sambungan lain..heheheh..so shower lama maintain..shower yang panas add onje sebelah....bukan nak bukak serentak pun kan..hehehe

Ummi Talhah said...

syoknya....faa ni tak dak air panas lgi, pagi2 nak mandikan anak p sek kena jerang air dulu...huk hik..

SYANI said...

Ieda,
Menghabiskan duit laki memang best. Tapi kalau duit sendiri.. kedekut!

SYANI said...

Queen,
Ye tak ye la... tak terpikir lak nak buat piping lain.

SYANI said...

Fa,
dulu aku pun cam ko gak..kena jerang air kalau nak mandi air panas. Sekarang tak payah pun, petik suis je.. [berapa pulak la bil karan aku bulan ni??]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...