Tuesday, January 15, 2013

MAGGI ASAM LAKSA LA PULAK

MAGGI adalah wajib dibuat stok setiap bulan kat rumah aku
Bukannya aku menggalakkan anak2 makan mee segera
Tapi mana la tau, bila2 malas menjelma, tak sihat ke, takde makanan ke
at least ada gak menda yang boleh dimakan di waktu lapar..
Tapi aku idak le stick dengan brand MAGGI je
Ade je kengkadang try CINTAN, HO LIAO, MAMEE, SEDAP dsb

Selalunya yang ada kat rumah mesti ada perisa Kari & Ayam
Kadang2 beli gak Tomyam
Kali ni je aku beli perisa Asam Laksa [laki aku fes time la pulak nak rasa]

Dulu2 kalau kat asrama, semua perisa nak try
tapi yang top favourite of kos le KARI...
Korang punya feveret perisa apa lak??


Jemput makan....
Sekali sekala makan sedap juga....

11 comments:

Me said...

asam laksa kaler mmg kuning mcm nie ye??? eden tau la ada letak telur.. tapi kaler tak merah2 ye...

SYANI said...

Kaler asal kalau tak campur telur cam kaler perencah kari tu je... Cuma rasa ada masam2 sikit..

Nafira usof said...

sama!! kat rumah pon mmg wajib ade stok megi.. tapi kami mmg peminat megi kari.. bila tengok perisa asam laksa nih tetiba teringin plak nak try..

Rasp said...

terkecur lak tengok tu...
malam ni nak buat ler sepeket....

munna said...

tak pernah lagi cuba perisa ni.... klu anak munna suka mee goreng sedap tu je... tu wajip ada kat rumah ni... mee kari en abg munna suka tapi jrg sangat makan... bila teringin je

:::aZiE::: said...

ala....cam sedap plak..huhuhuh

AdaM Hawa said...

asam laksa sedap gak.. lamanya x makan maggie ni..

Queen said...

husband nik suka megi kari dgn megi goreng..

nik suka asam laksa ni.. ni mmg faveret..

sbb biasanya nak makan megi bila mulut tak berapa sedap.. jadi asam laksa the best =)

yup.. stok megi pun sellau gak ada kat rumah.. tapi khas utk che abag yang selalu melahu bile org dha tido

♥nrina♥ said...

aduh x sedap ler...hari tu nak gak merasa akibat terpengaruh dgn citer istanbul aku datang tu...buat 4 bungkus..tamak..pastu budak2 ni semua buat kelat je ms makan..sudahnye mmg tak habis..buang camtu je huhu.. kasi tetap terbaiklah hehe..

♥nrina♥ said...

*kari tetap terbaiklah hehe...

Kesuma Angsana said...

sesekali ye apa salahnyer hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...