Wednesday, January 16, 2013

BANYAK BELUM PREPARE LAGI

Lagi 9 minggu in sya-Allah baby dah nak keluar
Preparation setakat ni baru 10-20% je rasanya
itupun yang recycle jer... yang baru2 satu apah pun tak beli lagi

Kali ni berazam nak breastfeed lama sikit berbanding yang dulu2
Kononnya la... azam kena ada... tercapai ke idak belum tentu
[tak positif langsung aku ni...]

Mesti ada yang kata ala ada banyak masa lagi.. ada 2 bulan lagi
Dengar cam lama je 2 bulan tu tapi sebenarnya kejap je
Rasa cam baru je lagi aku pregnant...ewah
[walhal nak bawak perut pun aku dah tak berapa larat]
Bila dapat tahu ramai member2 & blogger2 yang dekat2 due date dengan aku dah bersalin
Terasa sangat tak lama lagi dah turn aku lak

Dulu bila dah masuk 7 bulan, beg ke hospital dah standby dah dalam boot kereta
Mak mentua aku dah pesan.... mana la tau kot2 terbersalin awal
Lagipun aku punya perjalanan ke tempat keje kan jauh
Kot2 sakit dalam kereta, boleh la terus tuju spital kan...
Tapi la ni, sehelai kain batik pun takde dalam kereta tu..
Adeh...



Baju mama & baby  tak standby lagi 
Pampers, alat mandian & mekap baby, minyak baby semua tak beli lagi
Set bersalin tak cari lagi
Nama baby pun tak cari  
[asal aku bagi suggestion, semua laki aku kata tak sedap.. Tapi dia tak nak bagi suggestion pulak.. Kang aku tak approve kang baru tau..hehehe]
Pening..pening.... stress lak aku dibuatnya..
Semoga sempat la aku siapkan kelengkapan2 ni semua sebelum beranak... AMIN!!!


5 comments:

Me said...

dah tau gender ke?

SYANI said...

Belum lagi la Kerul.. saja la standby untuk dua2 jantina.

Mimie said...

hope sume berjln dgn lancar

munna said...

InsyaALLAH sempat tu nanti.....

Kesuma Angsana said...

pelan2lah ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...