Friday, January 4, 2013

DAFTAR HAJI... TAK NAK TANGGUH LAGI

Tu la orang kata kalau dah terdetik dalam hati niat yang baik, eloklah disegerakan
Sementara ada kesempatan & peluang yang diberikan Allah
Kalau tangguh2, entah jadi ke idak kan...

Pagi tadi aku keluar rumah agak lewat, sampai Selayang pun dah pukul 8.15pg
Dah alang2 di area situ, aku singgah la Tabung Haji Batu Caves tu
Niat nak simpan duit anak2 yang dah lama terperam 
[takut hilang lak takpun takut terpakai lak..]
Alhamdulillah orang tak ramai pun pagi ni, aku dapat giliran no 2

Dah alang2 aku simpan duit anak, aku terus kata nak daftar haji sekali
Dulu, aku tangguhkan sebab nak daftar sekali dengan hasben
Tapi hasben aku ni asyik lengah2 je.. so bior la aku daftar dulu
At least nama aku dah masuk list..hehehehe
Kejap je rupanya.. tak yah isi borang pun.. bagi no akaun je

Alhamdulillah.. sudah selamat mendaftar
TAPI... turn aku lambat lagi la pulak.... dapat tahun 2057 
[Lagi 44 tahun tu...]
Masa tu umur aku dah 78 ko... tah idup ke lagi tak tahu le
[tapi ni cuma anggaran je... mana tahu kot2 dapat rezeki jadi tetamu Allah lebih awal kan...]
Silap pulak aku tak daftarkan anak2 sekali tadi..hehehe..
Takpe la.. nanti aku bukak akaun Tabung Haji untuk baby baru, aku daftarkan sekali tiga2
Nak daftarkan untuk hasben aku sekali tak boleh la pulak sebab..... dia takde akaun Tabung Haji [walopun dah lama dah aku suruh dia pi bukak akaun]

So sape tak gi daftar haji lagi, pi la daftar cepat2...
Sebabnya tahun gilirannya pun lambat lagi... ada 40++ tahun lagi kome boleh kumpul duit..

4 comments:

Lynn Hamzah said...

lynn belum daftar lagi...insyaallah nak daftar juga nanti...

Kesuma Angsana said...

baguslah daftar awal2 ni

ibuintan said...

harapnya taklah sampai th 2057 tu kan... moga ada rezeki awal


akak pun tengah nunggu peluang... harap cepat sampai seruNya

mr icham said...

Tahniah...semoga dapat awal...kalau nak buat plan prubsn ummah pun boleh khas untuk pergi Haji dan Umrah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...