Thursday, January 3, 2013

ARIEL TV BARU

Rumah aku kan takde ASTRO so untuk mendapatkan kualiti channel TV yang elok, indoor ariel TV adalah sangat2 diperlukan. Kalau takde ariel ada setengah channel tu langsung la tak dapat. Ini pun pakai ariel tapi  TV1 langsung tak dapat tau..

Memandangkan ariel yang sedia ada dah loose, aku pun suh hasben aku beli ariel baru
Lagipun channel tv pun banyak dah blur2.. dah ejas ariel pun gambar tak cun
Ini la ariel lama
[abaikan habuk2 kat atas kabinet tv tu..hehehe]

Masa aku nak tukar ariel tu, aku cabut la ariel yang lama tu dari belakang TV
Patut le gambar dah blur2.. rupanya satu wayar tu dah tercabut dah pun.
Dasar Made In China sungguh!
Tah cemana jadi cenggitu tak tahu le, padahal kami tak pernah usik pun bahagian belakang TV tu

Sekarang sudah ganti dengan yang baru
Sekarang kualiti gambar dah semakin cun
[Macam pakai ASTRO pun ada..hehehe] <--- perasan je lebey [kasi can la weiii]
Dan yang paling best, TV1 pun dah boleh dapat siaran... 
Cukup la kami anak beranak melayan 7 channel free yang sedia ada..

4 comments:

Nory Zoulkefle said...

dulu lepas kawen, nory pon gune ariel cmni jgk..last2 tak tahan terus tukar astro jgak..

Nory Zoulkefle said...

dulu lepas kawen, nory pon gune ariel cmni jgk..last2 tak tahan terus tukar astro jgak..

Queen said...

untung sket..duk umah burung.. ada ariel kongsi2.. mmg terang.. al hijrah je tak dapat.. tapi okla..yg ada ni pun tak habeh tengok.. internet lagi.. kalau kat tv takde cite best sambung layan kat u tube

mr icham said...

Ada astro pun dok melayan channel ceria jer, jenuh wei...tak berbaloi...awat hang tak amik skybox jer...eh, yang tue pun kene ada pirinh astro...pandai2 la cari piring tue, ada je oranh juai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...