Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 21, 2012

PANAS HATI

Semalam balik dari keje, sampai2 je kat rumah aku dah panas hati
Sebabnya, aku ternampak kain yang aku dah basuh ada kat ampaian luar
Dan yang pastinya adalah sudah basah kena tempias hujan
[itu pun nak marah ke???]
Yang aku hangin tu adalah sebab kain2 tu semua aku dah sidai dalam rumah
Dan sebelum aku pegi keje pagi tu, aku dah cek tinggal lagi sikit je yang tak kering
Kiranya aku andaikan by the time aku balik keje kain2 tu semua dah kering la patutnya kan
Alih2 basah sebab kena hujan balik
[aku hangin kat laki aku sebenarnya masa ni tau...gggrrrrrr... nasib la dia dah pegi keje]

Masa aku tengah nak bukak pintu rumah
anak2 aku dah tercongok kat gate belakang
[tak sabar2 nak balik rumah la tu]
selalunya aku yang pegi rumah Cik Besah, pastu baru la depa ikut aku balik 
Masa tu pulak, si Adib tengah pegang tapawe penuh dengan susu dia
Sekali tah cemana dia terlepas tapawe tu pastu tumpah la semua susu yang ada dalam tu
[dah le tapawe tu penuh tau sebab aku baru refill pek baru]
Hangin lagi aku kan.... siap sound si Adib " jangan mintak susu malam ni"

Rasa nak nangis je masa tu tau... semuanya bertimpa2... bikin aku panas hati
Dah le penat baru balik keje, tambah lagi macam2 hal kat rumah
Tapi aku tahan la marah tu.. takkan nak pukul budak2 tu pulak
Paling2 pun aku bebel je la...
Pastu aku tanya la Yaya kenapa kain aku tu boleh disidai kat luar
pastu Yaya cakap, Adib main bola dalam rumah
pastu bila dia sepak bola tu, terkena la hanger payung yang aku sidai baju tu
Dah jatuh pastu patah.. makanya abahnya sidai la pulak baju2 tu kat luar
[padahal ada yang dah kering pun agaknya]

 Dah selamat dalam tong sampah...
Memula ingatkan yang kaki2nya tu yang patah

Rupa2nya cangkuk atas tu yang patah... takleh buat apa la kan
Buang je la selayaknya..

Tak habis lagi angin aku tu kalau ikutkan.
Pastu aku pesan kat Yaya, lain kali cakap kat abah tak payah sidai kat luar kalau rasa tak nak angkat
Sidai je dalam rumah kat cerok mana pun.. nanti mama balik, mama angkat

Pas semayang Maghrib, terus aku ajak budak2 tu pi kedai 
[motif ---> nak beli hanger payung baru]
Kalau harap laki aku, sampai aku beranak pun tak beli lain gamaknya
Membontot je la budak2 tu kalau ajak ke kedai kan...

Tapikan, aku ni memang takleh shopping dalam keadaan marah/stress
Sebabnya memang akan jadi out of control tau
Plan nak beli satu barang, terus jadi 10 barang
Bajet 10 hengget boleh jadi 100 hengget tau
Kuasa 10 gitu koooooo!

Akhirnya sudah beli payung baru... puas hati aku
[bengang punya pasal.. aku beli yang lagi besar dari yang patah tu..]

Dalam pada tu sempat lagi beli menatang ni.. tah apa namanya..
Pasang kat paip sinki

Motip???? Sebab aku nak air yang keluar tu cam air shower..hahahaha
[tah apa2 la aku ni!]

Selain tu aku rembat jugak sharpener besar bagak ni
[Walopun anak2 aku dah banyak sharpener, aku nak juga sharpener ni]
Bukan anak2 aku mintak pun, tapi aku yang nak
Motip????? Sebab nanti aku yang jadi tukang asah pensel diaorang, sakit tangan ooo kalau guna sharpener yang biasa2 tu... boleh melecet2 dibuatnya.

Ha..kan dah dapat!!!!
Duit mengalir laju cam air je dalam masa tak sampai 1 jam
Aku tau ibu2 mengandung tak elok kalau under stress

**Ehem.. bang...jom pi shopping barang baby lak hujung minggu ni.. Bonus dah dapat khen....

8 comments:

Lynn Hamzah said...

aiyooookkk...ibu mengandung dah marah kan...macam-macam dibelinya...hehehe...

Queen said...

musim ujang skang ni.. mmg susah nakjemur baju.. haritu rumah nik tempias masuk mcm disimbah2 air (sini kalau tempias mmg teruk).. habis baju sufiyyah dalam laci..dekatatas katil..dalam raga yang dah kering tinggal lipat.. dgn tilam..dgnbantal.. habis semua basah..dah kene basuh balik semua.. penat. 3 hari tak habis lagi membasuh melipat

SYANI said...

Lynn Hamzah,
Tu la bahana marah..hehehe

SYANI said...

QUeen,
Ye la.. kalau kisah kain baju ni memang tak habis2 kan..

Nafira usof said...

shopping adalah terapi utk perempuan kan~ hehehe..

Aty_Fared said...

Heheh..biase tu..kalau dlm keadaan penat mmng nnti semua bnd jd tak kene..

bunga_rose said...

betol, klu tengah marah nak beli 1 barang jadi 3,4 barang. konon nk bagi coolkan perasaan padahal.. hahaahah... kita kan pempuan..

Bitt (double IS) said...

air hujan sinki, ehhehe saya pasang kat sinki dapur pastu budak2 ni pandai2 buka pasang kat pili bathroom! haihhh