Thursday, December 27, 2012

CARTA GERAK BABY

Sudah masuk 7 bulan ni mula la kena tanda2 carta gerak baby ni
Malas sungguh nak buat sebab aku ni selalunya lupa
Baru start Isnin lepas
Ni pun aku pakai bantai je isi
Aku pun tak ingat exact time cukup gerakan ke 10 tu
Janji tulis... nanti misi tak le bising...

Still have long way to go....
Hari2 kena buat sampai beranak...
Suka tak suka kena buat jugak le...

** Sekarang dah kena pi cek up 2 minggu sekali...

12 comments:

cerita siti said...

Syani, sama la. sy arini baru start. td pagi ade check up kat serendah. dah dah start check up 2 minggu sekali. ni kene catat carta plak, hari2 kan. layan je la ek demi baby kita. :)

cerita siti said...

oh ya, pagj td minum air gula juga. sedapppp (sedap la sgt hahaha, sib baik perasa oren)

Nafira usof said...

hehehehehe... mmg kena buat kan~ utk pantau bb kita.. tapi kadang2 lupa nk kira.. hahahaha

Qhaifa Nur said...

pengalaman dulu2..main tipu2 isinya..
alhamdulillah nasib baik semua anak tak apa2...kelakarnya

Eliss Mie said...

tak pernah kena buat mcm ni. rasa nak buat jugak :p

lienda said...

saya pun dah start tanda,tapi banyak tipu tipu sebab selalu lupalah....

SYANI said...

Siti,
Tu la..nak tak nak kena buat juga kan..

SYANI said...

Nafira,
Ha'ah... memang asyik lupa pun.. Ni pun main tibai je letak time.

SYANI said...

Qhaifa Nur,
Tersangat betul... boleh kata 90% tu tipu je isi carta ni..

SYANI said...

Eliss Mie,
Biar betul tak pernah buat???

SYANI said...

Lienda,
Saya pun main tipu je ni... janji carta tu bertanda ye dak??

♥nrina♥ said...

saya selalunya tipulah tapi biasa isi mesti dlm kete masa tarikh temujanji tu haha...kelamkabut...pastu nurse tegur..eh hari ni punye pun dah tanda ye...dasyat hahaha..kantoi...

Tapi nurse tu bitau ada kes baru je jadi kat klinik tu pasal baby kembar baru je meninggal dlm perut sbb ibu tu lupa nak kira gerak anak...padahal tgh tunggu hari je tu.. jadi walaupun kira tu tipu tapi pastikan baby gerak tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...