Friday, August 19, 2011

TIPS UNTUK PAKAI KASUT YANG LONGGAR

Masa memula aku dapat keje baru, aku beli sepasang kasut baru
Kasut tu antara yang termahal la pernah aku beli
dan aku suka juga pakai kasut tu

Bila dah lama2 pakai, tetiba kasut tu jadi longgar tau
Bila berjalan je, terkeluar-keluar tumit aku
apasal jadi cenggitu, tak tahu le
maybe sebab kasut ni lama2 dia mengembang kot
sayang la pulak kasut tu sebab masih elok lagi.

Menggigih aku cari tips kat gugel & youtube
dan ini solution yang aku dapat
Benda ni aku beli kat Watsons je dalam RM12 - RM13
Benda ni ada banyak brand tapi banyak yang aku baca depa rekemen brand Scholl ni


Bila dah balik rumah, terus lekat benda ni kat kasut yang longgar tu


Sekarang, kasut aku dah kurang longgar
Ekceli kalau kasut korang tu longgar sikit je, maybe sekeping ni dah cukup
tapi kasut aku tu longgar banyak, so maybe aku kena letak dabel la liners tu.
Petang ni nak gi terjah Watsons lagi beli sepasang lagi benda alah ni.

Selain dapat mengecilkan kasut korang yang longgar tu, pad @ liners ni membantu jugak memberi keselesaan kat kaki korang tu. Pasni boleh la bergaya dengan kasut tomit tinggi korang tu.

Ni tips dari youtube kalau kasut korang longgar



Banyak lagi tips korang boleh search kat ehow.com

8 comments:

eima said...

mmg penah tampal kat kasut dulu...
dulu rega tak de la sampai belas2 ringgit...7-8 hinggit je...skrg dh mahal kan..

atty's said...

tips yg menarik..

Qhaifa Nur said...

nnti klau beli kasut sarung boleh gna jika longgar..

tq

Anis lolis said...

Boleh saya tahu Liner tu ada brapa dalam satu paket ?

Anis lolis said...

Boleh saya tahu Liner tu ada brapa dalam satu paket ?

SYANI said...

Anis lolis,
dlm tu ada 2 keping je.

Nor Fazliana said...

So,lps pkai ni jd x longgar dh ye:)

Ibu Lala said...

Baru nak try ni. Sayang je beli kasut mahal mahal tapi longgar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...