Tuesday, August 2, 2011

MAMA KAGUM DENGAN KAMU

Semalam Yaya fes time puasa
Aku dah pesan pada dia, kalau tak tahan cakap la dengan opah [Cik Besah le tu]
Aku pun pesan kat Cik Besah camtu jugak, suh dia tengok2kan Yaya

Aku tak expect pun Yaya dapat puasa penuh semalam
kalau dia buka pose tengahhari pun at least Yaya dapat jugak pose setengah hari

So petang balik keje aku pi rumah Cik Besah
Yaya tengah mandi [masa tu dah pukul 7 petang]
Aku tanya dia, dia pose ke tidak
Yaya kata dia pose
macam tak caya lak aku
pastu aku tanya lak kat Cik Besah
MIL aku kata dia pose tapi dia ada mintak buka pose kul 6 ptg
tapi MIL aku suh dia sabo for sejam setengah lagi
pujuk dia la sebab sayang la kan
dah dekat nak berbuka dah pun
Atok dia suh dia pi tidur, tapi Yaya tak tidur pun tapi dia tengok TV

Sian pulak aku tengok Yaya
perut dia lembik je... muka pun nampak lesu
dah le masa sahur tu dia makan nasi sikit jer
tak lalu gamaknya sesubuh sepie tu bantai nasi

Tapi cemana pun Alhamdulillah
Yaya berjaya puasa penuh di hari pertama Ramadhan
Kagum tul dengan ketabahan budak ni


Try pose sepanjang hari kedua ni pulak ye Yaya!
Chayok! Chayok!

2 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

pun kagum... bagus budak2 zaman sekarang.. ada keinginan nak belajar pose kan..

ainnoraini said...

alhamdulillah...mintak2 hari ini penuh lagi ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...