Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 15, 2011

RAYA 2011: LANGSIR PART 1

Sampai je rumah lepas gi ambil langsir
tak sabar2 nak testing rupa paras langsir baru tu
eager nak tahu cemana la langsir tu, lawa ke, hodoh ke

Masa aku sampai rumah, hasben aku tak balik keje lagi
Sebelum tu dia ada call suh tunggu dia sebab nak pegi Bazar Ramadhan
Sementara menunggu tu, aku pun start la buat projek aku
Ambil kerusi, terus panjat untuk buka langsir lama & gantung langsir baru


Ni la langsir bulat2 yang aku tempah
dan setelah dipersetujui oleh encik suami...
[yang kaler cekelat cerah tu langsir lama]


Zoom jauh sikit 
[sheer curtain putih tu pun yang lama punya]


Meh aku nak rasmi cucuk sanggul baru ni
Cam lawo la pulak kan?? kan??




Baru dan lama...
Gambar gelap sikit sebab lampu kat atas tu tetiba terbako la pulak..
abaikan jugak langsir lama yang serebeh tu
Memang kontras giler la langsir baru ni dengan kaler dinding aku yang cerah tu..
Suka! Suka! Suka!


Bila hasben aku balik, terus tunjuk kat dia
Dia tanya kenapa tak gantung dua2 belah
aku cakap ni nak test jer... lagipun aku nak cuci sliding door tu dulu
dah alang2 nak ganti langsir kan...

** Pasni aku citer pasar sheer curtain aku lak.


3 comments:

yana halim said...

cepat siapnya ye. dapat jugak tukar langsir baru. akak x tukar pun.

~aSHa~ said...

cantiknye......
yg lama pun cantik...mcm gold2 skit kan

~izan~ said...

mostly langsir yg izan tgk sama je tema,hitam,silver,putih..umah izan pun sama kaler tu..tp baru terkedek2 izan siapkan huhu..