Thursday, August 11, 2011

EON BANK DAH JADI HONG LEONG BANK???

Baru sebulan lepas aku gi bayar duit kereta kat  Eon Bank Sri Gombak
tapi masa tu takde lagi apa2 perubahan
tapi pagi tadi aku nak gi bayar duit kereta
pegi je kat mesin deposit tu baru terperasan logo Hong Leong la plak
eh?? aku ni salah bank ke? Eon Bank dah pindah tempat lain ke??

Kalau nak kata pindah mesti ada notis pindah kan?
Tapi aku tengok takde la pulak apa2 notis
dah le tu semua logo Eon Bank dah diganti dengan logo Hong Leong
biar betik?? sebab signboard kat luar tu masih tertulis Eon Bank
Eon dah merge dengan Hong Leong Bank ke???

Tapi aku try jugak le deposit duit kat mesin tu
alhamdulillah, bila masuk no akaun, memang keluar la nama aku kan
kiranya idak le salah tempat...

Masuk opis pi gugel info pasal Eon & Hong Leong
SAH!!! segala aset & liabiliti Eon Bak telah dipindahmilik ke Hong Leong Bank
waduh..waduh.. dalam sebulan macam2 dah jadi ek...

nampak tak bawah tulisan EON BANK tu tertulis
(EON Bank is now part of Hong Leong Bank)


** Pasni EON Bank jadi sejarah je la....


4 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ooo..ya ka?kakD pun baru tau ni...kakD pun byr kereta dgn eon bank gak...

Pink Mama said...

Haah Hong Leong Bank dah merge dengan Eon Bank. Tapi semua transaction still the same =)

SYANI said...

Tu la KakD, kalau tak sebab pi bayar kereta hari ni, sampai sudah tak tahu..

SYANI said...

Pink Mama,
Nasib la transaksi masih sama, risau jugak kot2 takleh bayo duit loan kereta ,tau2 nanti kena tarik pulak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...