Monday, August 8, 2011

KALER TEMA RAYA TAHUN 2011

Korang dah beli baju raya?
Apa kaler tema korang tahun ni?
Maroon? Kuning? Ungu? Rojak [campur2 la tu]

Untuk family aku masih tengah decide kaler apa nak pakai raya ni
Kitaorang beli yang ready made je
[tak dan dah nak menempah2 ni]
Tapi masalah bila ready made ni selalunya banyak masalah
kaler yang matching pun payah nak jumpa
kadang2 baju anak je ada, baju mak pulak takde kaler sama
camtu jugak sebaliknya.
Kadang2 tu, kaler dah ada tapi saiz pulak takde..

As for my family, aku akan tengok koleksi baju melayu hasben aku
Malas nak tempah yang baru, so rotate je lah baju mana ada
lagipun hasben aku pakai baju melayu tu setengah hari je 
[buat ambil mood raya pagi2]
setahun pun pakai 2 kali je ---> Raya Pose & Raya Haji

Tahun lepas dah buat kaler kelabu taik hanjing
tahun ni ingat nak pakai kaler hijo je la
dalam koleksi hasben aku, kaler hijau ni je yang dia ada

Minggu lepas, dah belikan baju melayu Adib
takde la sebijik kaler ni tapi dah seakan2 tu boleh je la
janji kategori hijau turquoise ni..

Yaya pun dah dapat tudung kaler ni
Aku lak nampak gayanya pakai la tudung lama je sebab tak jumpa lagi tudung baru
Ok la kan kaler ni??? 

** Baju kurung aku & Yaya je takde lagi.. Takpe2 ada 3 minggu lagi before raya..

3 comments:

Faerie_Princess said...

huhuh.. sama ler kita.. beli ready made jer.. thn lps beli baju raya ank yg boys..kaler hijau.. mmg x sama tone le.. sbb fikir amik kaler baju hubby yg dh beli 3 thn lps jer.. malas nk beli baru.. yg mak dia lak thn lps pun x beli baju.. malas .. thn ni mmg x beli baju melayu lg.. beli baju set moden je sbb dh tambah sorang gegurl.. kira baju raya thn ni rainbow color kot :)

eynda said...

Kaler baju raya tahun ni biarlah rahsia hehehehe....

munna said...

cantik warna tema ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...