Tuesday, August 16, 2011

RAYA 2011 : LANGSIR PART LAST

Macam drama bersiri lak citer langsir aku ni yek..
Bukannya tak leh nak buat satu entry je
tapi mengada2 nak buat banyak entry
[sebab nanti aku kan  cepat tandus idea]
lagipun bagi korang saspen sikit la kan

Ok ni dah masuk part last dah tentang langsir raya ni
Bosan pulak dok citer langsir tak habis2 kan

Inilah final reveal langsir raya a.k.a langsir baru rumah aku


Dari kiri


Dari kanan


Dan dari depan... TADA!!!!!!!!!


Cumanya langsir baru ni agak labuh sikit
8 kaki punya labuh
Sengaja buat labuh tu sebab langsir kat tingkat atas punya ukuran labuh dah memang 8 kaki
Nanti kalau dah boring pakai kat hall, boleh pakai untuk bilik kat tingkat atas lak

Amacam?? Ok tak??
Gambar ni aku ambil waktu malam [sebab siang tu lupa lak]
Cucuk sanggul tu aku kena rendahkan lagi ke ha???

Tahun ni buat langsir hanya untuk tingkat bawah jer
Nak buat satu rumah , idak le mampu lagi...
slow2 buat la nanti

Lupa lak, hari ambil langsir tu aku pi terjah kedai kat area depan rumah aku ni
sebab nak beli langsir dapur
sibuk menempak langsir hall, sampai terlupa langsir dapur 
cari pun kaler2 yang ala-ala jugak le [tak nak lari tema kekdahnya]
akhirnya ini la dia langsir dapurku itu..



** Cik Besah tak tahu lagi aku dah tukar langsir baru...hehehehe

8 comments:

syariza09 said...

kalo rendah sikit sanggul tu ok kot. corak langsir kita lbh krg sama cumanya sy kaler coklat

atty's said...

langsir dapur tu mmg cantik

Me said...

berapa hengget ko tempah langsir kat nagoya nie??? sekali harga kain??

rasp said...

wahhh dah gantung langsir raya...
bertambah2 le mood nak beraya ye...

SYANI said...

Syariza,
Ye ke sama... nasib rumah tak dekat2 kan?? anti nak turunkan sikit sangul tu.

SYANI said...

Atty,
Thanks... 3 tahun sekali baru tukar..

SYANI said...

Kerul,
Kain je RM7 semeter. Sebab banyak meter aku kena guna so total kain dalam RM250. Upah total RM98 [sekeping upah RM7].

SYANI said...

Rasp,
Mood raya memang dah datang. Nanti nak gantung lampu liplap-liplap lak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...