Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 10, 2012

DEMAM 2 HARI

Dari malam hari Ahad tu badan si Adib dah panas cam demam dah
Tapi aku bagu je la dia ubat demam yang ada kat rumah tu
Keesokannya tengok badan si Adib cam dedar2
Pesan kat babysitter, kalau dia still demam tak payah la suruh dia gi sekolah

Petang semalam masa ambil Adib kat rumah babysitter, babysitter kata dia cam nak kena demam campak
Sebabnya si Adib asyik menggaru satu badan
So malam tadi bawak la dia gi klinik
Kami gi Klinik Sentosa kat are rumah aku tu je
Senang sebab semua rekod kitaorang kat klinik tu.
 Budak demam tengah menggaru


 Sementara menunggu doktor datang, posing la dulu. Laki aku siap perasan konon posing cam Aaron Aziz. Huh... jauh panggang dari api der....


Masa ni orang pun takde lagi [kami org first] so aku tak segan le nak tangkap gambar dalam klinik. Kalau ramai segan jugak , nanti orang kata jakun tak pernah datang klinik lak.



 Dua beradik yang nak kena cek doktor..


Dah alang2 ke klinik, aku suh doktor cek Yaya sekali sebab Yaya ada batuk & mulut dia cam kering. Lagipun stok ubat batuk kat  rumah tu dah habis.


Tunggu 15 minit baru la doktor sampai. 
Melayang gak le RM50 semalam.. tak kisah le tu kan, janji anak2 sihat
Adib dapat la MC 2 hari. Esok kan cuti so boleh la dia rest sehari lagi kat rumah.

5 comments:

Madam Lala said...

get well soon my dior!

lieyalatif said...

rasenye musim ni kot..ramai yg dok demam kan...harap2 anak2 kite sihat la hendaknyer.....sian tgk budak2 sakit nieh.....

atty's said...

siannya adib..semoga cepat sembuh ya

rasp said...

rasanya musim kot sis...
my doter pun selsema tak baik2 lagi nie...
hopefully anak2 u sihat cepat...
tak bestkan bila anak2 tak sihat...
risauuuu jer...

Alin Marlini said...

hehehe..dah jangka dah..mesti takder org..kalau tak mesti segan..kekekeke...

rajin makan ubat tau..nnt cpt sembuh