Friday, April 6, 2012

BLOG NOT FOUND????

Tetiba je masa aku bukak blog petang semalam tetiba terkeluar satu mesej yang menjadi mimpi ngeri para blogger. Tetiba je keluar mesej BLOG NOT FOUND..  WTF????!!!! Tak lucu okeh!!!!


Padahal kan, baru je beberapa minit sebelum tu aku publish latest entry -->

Sebelum ni memang dah banyak blogger kena kan. Kakak angkat aku pun a.k.a Yana Halim pun pernah kena juga pastu siap tanya lagi cemana nak buat. Jenuh jugak aku gugel tutorial cemana nak pulihkan keadaan kalau jadi camni.

Ok.. malas nak bebel panjang2. Kalau korang terkena camni, sila jangan gabra. Mengucap panjang2 tau. Pastu tanya je pakcik gugel cara2 nak memulihkan keadaan blog korang yang kena remove tu. Macam aku, aku ambil tutorial dari blog MAMAMYA. Tutorial tu boleh baca KAT SINI. Just follow cara2nya, Insya-Allah blog korang akan pulih seperti sediakala.

** Alhamdulillah, blog aku pulih dalam masa 2 minit selepas kejadian ni.

4 comments:

eima said...

TQ slalu aku remove je entry tu pastu publish balik ok je la ....

AdaM Hawa said...

tq ya.. info ni..

Myra Jay said...

Penah jugak kena sebelum ni, pastu try relax dan cuba sekali lagi pastu ok plak..

Mmg gelabah la kalau blog remove :)

Zana Adieyza said...

zana pernah gak alami benda tu.. masa tu trs rasa nak menangis ok... takuttttt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...