Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 31, 2013

MILKBOOSTER | TAMAR COCOA

Gara2 nak maintain susu sepanjang bulan puasa ni
Macam2 benda la aku try nak jadikan milkbooster
Kata orang lain orang lain milkboosternya
So kena trial n error la

Sebelum ni dah try ESP, Alfalfa, horlicks, oat, susu, sengkuang cina, makanan sunnah
So far ada la jugak perubahannya tapi tak berapa ketara sangat
Susu maintain je 5-6oz untuk sekali perah

Bebaru ni ada member tag kat fb pasal Tamar Cocoa ni
Rasa cam nak try la kot2 membantu pertambahan susu aku ni
Sebelum tu ada gak member tag pasal Chocolate Drink brand The Milk Story {TMG} tu
Tapi mahal la pulak rasanya
Lagipun bajet aku tight sikit so aku try la dulu Tamar Cocoa ni
Tambahan pulak ada khasiat kurma dalam tu, so teruja la nak try
Bukan takat aku, anak2 pun boleh minum


Setakat hari ni, dah seminggu dah aku try
Minum masa sahur, aku bancuh untuk Yaya sekali
Rasa cam Milo tu je cuma ada tambahan khasiat kurma
Aleeya pun nampak ok sepanjang berpuasa ni.. takde la lembik2
Susu punya production pun ada pertambahan... Mampu dapat 8-9 oz sekali perah [Alhamdulillah]

Tamar Cocoa ni ada 2 pilihan - nak beli yang peket cam milo tu @ dalam pek kecik2 (ala2 pek 3-in-1 gitu)
Aku beli yang pek kecik2 tu sebab senang nak bancuh
Harga RM 20 je  untuk 900g  @ 1 peket  yang ada 20 sachet


Sape pernah try???

12 comments:

- dieyana - said...

pernah! sedap! lama dah tak beli....kikikik..

dear xila said...

ramai org inovasi dan kretip skrg ni heee

~adeQ~ said...

beli dekat mana? kedai jual2 ubat herba tu ada?

Fiza Rahman said...

1st time dgr ni. Beli kat mana? Nak try lah. Lately susu merudum juga...huhuhu...

SYANI said...

AdeQ,
Tak pasti la kat kedai2 ubat herba tu ada ke idak.

SYANI said...

Fiza Rahman,
Saya beli kat ex-student saya dulu. Boleh jengah kat sini: https://www.facebook.com/ummu.safiyya.7

~adeQ~ said...

Ok, TQVM

Norasikin Mat Yajid said...

Boleh beli dengan saya, saya ada jual, www.nokeysenterprise.com, no.hp : 012-3584232

hanim red said...

whatsapp saya utk TAMAR COCOA..0122716220 COD area shah alam seksyen 18

Lily Shahida Abd Rahim said...

Boleh pm wassap saya untuk beli TAMAR COCOA area klang dam cod kaw tertentu. Lily 0194424433

shieda Chiedot said...

Lily boleh COD bdr bukit raja?
0132820089 shieda

shieda Chiedot said...

Lily boleh COD bdr bukit raja?
0132820089 shieda