Tuesday, July 30, 2013

SUDAH BERSUNAT

Ahad lepas dah selamat sunatkan Amira
Di usianya 4 bulan ++
Lagipun masa 4 bulan ni takde kena injection kan
So aku pi klinik buat cek up 4 bulan pastu sunat sekali.
Aku pi buat kat Klinik Zalina dekat rumah aku je
Pi buat kat klinik yang doktornya pompuan la senang kan
Takkan nak suruh doktor lelaki lak yang sunatkan Amira
Aku pulak yang naik malu nanti..hehehe

Sebelum disunatkan.... dah makin bambam Amira ni..

Boleh lagi senyum2 dalam kereta.. ewah..

Ini pengalaman kedua aku bawa anak pi bersunat
Yang first of kos la masa Yaya dulu
Aku sunatkan diaorang ni awal2 so senang sikit
Kalau dah besar susah lak nanti... nak suruh kangkang kaki pun payah agaknya
Memandangkan Amira ni kecik lagi so dia punya tut tu pun kecik & halus lagi
So doktor kata tak payah pakai gunting
Cuma guna needle je...

Memula Amira relax je baring kat katil tu
Bila doktor dah belah sikit dengan needle tu baru la dia nangis beria
Tapi pas aku dukung dia, dia pun senyap je.. cam tak sakit sangat la kot...

Pas settle semua urusan ke klinik, terus tuju kedai nak pi beli barang dapur
Amira pun aku tengok OK je... takde la merengek apa pun
Sebab Amira good girl, mama upah susu sebotol


Masa shopping barang dapur pun Amira diam je... Senang.. 
Tapi cuma aku letih la dukung dia. Dah le tak bawa stroller pun..

Lepas balik beli barang dapur, aku bagi Amira mandi, bagi susu sebotol, pastu masuk dalam buai
Terus lena cik gebu tu.. letih beno agaknya
Lama lak tu tidurnya tu
Dah le baru sunat, siap boleh tido terkangkang lagi
Ish..ish... apa la anak dara ni...

10 comments:

Sura Mohd said...

makin comey pulak tengok anak dara ni...meh sini nak cium sikit..:)

Qhaifa Nur said...

masa aeish sunat seriau juga..tiada pengalaman syani..tak sakit sangat pun...lega dah disunatkan...

SYANI said...

Sura Mohd,
Nak cium Amira meh la datang Batang Kali...

SYANI said...

Qhaifa Nur,
Masa sunat tu pun saya tak tengok doktor buat cemana.. Rasa seriau je..

Kesuma Angsana said...

hehehe selamat dah yer

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. salam kenal.. saya singgah terus follow kat sini.. nampak kisah amira bersunat.. boleh saya tahu charge dia rm bape ye.. sbb fiyya lom sunat.. nak sunatkan dia dalam masa terdekat ni.. insyaALLAH..

SYANI said...

JaSSNaNi,
Waalaikumussalam... caj bersunat budak pompuan tak le mahal pun. Total kena bayar cuma RM35 untuk sunat tu.

Nory Zoulkefle said...

gerammmnyer tgk baby ni...putih melepakkk betull..

Nory Zoulkefle said...

gerammmnyer tgk baby ni...putih melepakkk betull..

mama ila said...

alahai..comel sungguh lah anak dara nie..gerammm nengok hah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...