Monday, July 22, 2013

TEMA RAYA TAHUN NI

Kalau raya je mula la nak bertema2 ye
Saje je ambik mood raya..hehehe
Tahun lepas kami pakai kaler bitu
Tahun ni kami laki bini pakat nak pakai kaler purple

Sebab pilih kaler ni adalah sebab masa adik aku  kahwin tahun lepas
Mak aku dah jahitkan baju melayu kaler ungu untuk hasben & adik2 lelaki aku
Konon nak pakai masa kenduri kahwin tu la
tup..tup tak jadi pakai baju melayu tapi pakai baju kemeja
Jadinya baju melayu tu jadi perhiasan je dalam almari

 Sedondon masa kenduri kawin..


Sebabkan tak pernah pakai lagi, so better la buat jadi baju raya
[save bajet sikit.]
Mak aku ada kain ungu balance lagi, so aku mintak dia buatkan baju melayu si Adib je
Kain balance buat hiasan kat tangga masa kenduri tu..

So sekarang tinggal nak cari baju aku, Yaya & Amira je [yang kaler ungu]
Tunggu gaji la baru pi beli....


Tema korang kaler apa pulak???

8 comments:

Me said...

biruu

mama maman aka yana said...

kami hijau thn nih.. insyaallah..:)

(^_-)V said...

Family acik orennnnnnn hehehehe ape kate nnt raya lagi 2 tahun kite set dari awal warna sedondon gitu 1 family besar..

Qhaifa Nur said...

plan kelabu atau hitam...

lieyalatif said...

cantik...lieya suke purple....

Kesuma Angsana said...

cantik color ungu tu !

.:fyzz:. said...

untung mak pandai jahit baju..mak sya dulu pun jahit gak masa muda2 skang dh pencen..:)btw selmat berpuasa

AdaM Hawa said...

tahun ni.. biru ke kelabu.. cam ne nak cakap.. x tau nak cakap.. ehehehe.. ada biru plus kelabu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...