Monday, July 29, 2013

HUJUNG MINGGU LEPAS

Minggu lepas kan ke cuti panjang unutk sesetengah negeri
Dapat cuti 3 hari kan sebab cuti Nuzul Quran hari Jumaat
Ramai orang ambik kesempatan pi balik kampung kot
Tapi aku tak balik la sebab hasben aku keje hari Jumaat tu [dia keje KL]

Dah alang2 bercuti, so ambik kesempatan nak mengemas rumah
Rumah aku ni takde la besar sangat
tapi banyak habuk tau.. jenuh nak lap & mop lantai
Nak2 pulak furniture banyak kaler gelap... kalau berhabuk tu memang terserlah la

Tapi idak le aku buat semua sekali gus
Cuma aku vacuum lantai & sedut2 habuk je
Tak larat nak sapu je sebab sure ada habuk2 yang tertinggal
Senang citer kita vacuum je la... nasib baik la ada assistant

Assistant cilik yang dah boleh diharap...

Sambil2 Adib vacuum tu, aku pun bukak la langsir kat sliding door. 
Nak ganti langsir lain pulak...[dah dekat setahun kot tak tukar langsir]
Nak mencabut langsir tu senang je... tapi nak ganti & pasang langsir lain amatlah becinta nak buat
[Ni yang buat tetiba je nak pakai langsir eyelet je...]

Tahun ni tak beli langsir baru pun...
Pakai la langsir raya 2 tahun sudah punya...


** Dah selamat hantar dobi semua langsir2 kat rumah... [dekat 11kg langsir yang aku hantar tu]. Kos dobi pun dah RM50++...



7 comments:

Nafira usof said...

meriah lah raya.. bila dh start tukar2 langsir tuh maknanye semangat nak raya dah datang..
saya tak tau lah tukar langsir ke tidak.. hahahaha

Qhaifa Nur said...

ingat minggu ni baru nak kemas rumah...sebenarnya lega dapat kemas awal...

AdaM Hawa said...

saya dah hampir 4 tahun tak tukar langsir.. tahun depan InsyaAllah nak tkr.. bab x suka.. nak kene iron langsir.. haishhh!!

SYANI said...

Nafira,
Aku ulang tayang langsir 2 tahun sudah je...

SYANI said...

Qhaifa Nur,
Kalau kemas awal, kejap je dah berabuk balik... Ni pun baru kemas sikit. Sambung minggu ni pulak..hehehe

SYANI said...

Adam Hawa,
Sebab tak suka iron & basuh langsir tu la saya hantar semua ke dobi je..

Kesuma Angsana said...

meriah lah raya ni yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...