Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 5, 2013

PANDUAN PEMILIHAN UBAT GIGI

Baru tadi terbaca dalam fb
tu yang nak share dengan readers semua

Selama ni aku tak pernah heran pun dengan kod2 warna kat ubat gigi ni
Sebenarnya tak perasan pun ada kod warna tu
[tetiba hari ni baru tau]


So apa rahsia kod2 warna tu??? Jom kita tengok


Sekarang ni aku pakai brand Colgate.. aiseymen...
Nampak gayanya kena la cari brand lain lak under kod hijau @ biru pasni
Korang pakai ubat gigi apa??

Masalahnya kalau gi kedai, ubat gigi tu dalam kotak kan
Cemana la gayanya kita nak tengok kod warnanya tu kan
Kena beli dulu la baru tahu, ye dak??

** Balik rumah karang cek ubat gigi masing2 yer.. Pastu komen kat bawah ye..

6 comments:

~ Huda Qamar~ said...

ala...kaler itam. tu ubat gigi keluaran muslim kite guna. acaner ni.

uncle gedek said...

Oh? ada kod-kod rupanya?

cik dah faridah said...

kat umah ada 2 ubat gigi..1 safi kod itam..2 fresh & white kod biru

Salleh Hj. Saadon said...

Emm mcm propa aje..for ur info tu cuma eyemark sahaja..ada ke sumber yg soheh selain dr fb..adakah dr jabatan kesihatan dan sebagainya...

Unknown said...

Saya dulu pengguna tegar safi kayu sugi. Sejak zaman student lagi dah guna.. But now 2018 saya dah tak gunakan dah..sekarang guna ubat gigi jenama MISMIS.Produk baru yang betul-betul produk orang melayu dan islam kita. Dijamin HALAL. Gigi pun rasa bersih. Tak ada bahan kimia (chemical) ni yang penting. Sebab MISMIS adalah ubat gigi NATURAL based yg ada KOKO di mana ia natural antibacteria. Ada juga cengkih, sirih dan daun pudina. Semua tu untuk kuatkan gigi dan gusi balik. Now dah tak ragu-ragu nak guna ubat gigi. Berangin dan nyaman. Korang kena cuba..lagipun kat pasaran sekarang terlalu banyak ubat gigi yang ada florida yang sebenarnya amat berbahaya terutamanya kalau adik-adik atau anak-anak kita tertelan. Saya dah berubah, korang bila lagi!

Nor Aini said...

aya dulu pengguna tegar safi kayu sugi. Sejak zaman student lagi..memang dah bertahun guna. But now 2018 saya dah tak gunakan dah..sekarang guna ubat gigi jenama MISMIS. Produk baru yang betul-betul orang melayu dan islam kita punya. Dijamin HALAL. Gigi pun rasa bersih. Tak ada bahan kimia (chemical)(FLUORIDA FREE) ni yang penting. Sebab MISMIS adalah ubat gigi NATURAL based yg ada KOKO di mana ia natural antibacteria. Ada juga cengkih, sirih dan daun pudina. Semua tu untuk kuatkan gigi dan gusi balik. Now dah tak ragu-ragu nak guna ubat gigi. Berangin dan nyaman. Korang kena cuba..lagipun kat pasaran sekarang terlalu banyak ubat gigi yang ada florida yang sebenarnya amat berbahaya terutamanya kalau adik-adik atau anak-anak kita tertelan. Awal ogos 2018 saya ada bertanyakan seorang doktor gigi kerajaan..soalan saya adakah bagus ubat gigi berfluorida ni,
dengan confident dia jawab bagus! Dia bagi tahu lagi setiap kali mereka membuat penerangan dari sekolah ke sekolah, mereka tekankan dengan adik-adik dan anak -anak kita yang fluorida tu bagus. Doktor tu bagi tahu ini adalah S. O. P kementerian,mereka perlu promote ubat gigi yang ada FLUORIDA!
untuk saya dan keluarga memang dah tak bagi dah pakai ubat gigi yang berfluorida. Saya dah berubah, korang bila lagi!

Cuba korang tengok link Kat bawah ni.

https://www.instagram.com/_makeitsmile/?hl=en

https://www.facebook.com/mismistoothpaste/