Wednesday, July 3, 2013

PEMBAKAR SEMANGAT


Memang cabaran la kan kalau nak bagi susu badan pada anak
Macam2 hal, macam2 peel
Susu merudum la, anak takmau hisap puting la, anak tak mau breastfeed la
Pasni tah apa lagi la masalahnya

Pernah juga sampai tahap aku down
Rasa nak putus asa tapi bila bertenang balik aku cakap takkan nak mengalah seawal ini
Amira baru 3 bulan kot.....
Aleeya & Adib dulu memang aku serender awal sebab tak cukup ilmu di dada
Takmau kecundang juga kali ni kan...
Kadang2 bila tengok Aleeya & Adib aku rasa bersalah sebab aku tak bersungguh2 menyusukan diaorang dulu. 
Dulu mama bengong, ilmu tak banyak & asyik fikir nak senang je...

Apa2 pun yang paling aku harapkan sekarang ni adalah moral support
Especially dari suami & ahli keluarga yang lain
Rakan2 pun banyak bagi support juga... alhamdulillah aku bertemu dengan korang2 yang dah berjaya

Kadang2 stress... kadang2 happy
Just enjoy the ups & downs in the breastfeeding world..
Soon when its over we gonna miss the moment... kan???


1 comment:

Eliss Mie said...

betul tu memang sayang kalau x menyusu. tapi kalau dah setakat tu jer rezeki Allah nak bagi mcm mana kan. huhuhu.nuha dulu sampai 2 tahun 3 bulan. adiknya ni dah reject terus masuk 6 bulan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...