Thursday, June 24, 2010

Pernah Dengar Tak Tentang Ridaf Yani???

Korang pernah dengar tak tentang produk ni??? Hari tu aku gi pasar dengan en somi. Tetiba ade satu orang tu beria2 promot dekat laki aku pasal produk ni. Yang aku dah cabut dulu2 dah.. kang tak pasal2 terjebak lak. Bila aku toleh belakang rupanya en somi tak terselamat.. Lama lak tu aku kena tunggu dia kena lecture dengan budak tu.

Dah agak lama tu bila laki aku sampai dengan beg plastik di tangan, dah sah2 terjebak dengan budak tu. Pandai sungguh budak tu perdaya laki aku. Melayang la RM50 untuk 6 botol.. Ekceli satu kotak ade 3 botol. 1 botol RM15 so sekotak RM45. Bodek punya bodek dapat le 2 kotak for RM50. Ni le menatang Ridaf Yani ni.


Bila sampai rumah, aku pun belek2 hasil pemborosan laki aku tuh. Baca la pamplet sekeping yang dia kasi & aku buat conclusion benda ni sama dengan produk Dempo Snow [kalau korang pegi TESCO, GIANT, CARREFOUR belambak2 mamat indon/bangla dok promot benda ni] Akupun pernah terpedaya gak dengan Dempo Snow tu tapi aku tengok takde perubahan pun last2 aku buat sapu kat parut2 kaki anak2 aku. Kalau korang nak tau perasaan pakai krim ni semua macam pakai krim Hazeline Snow dulu2 tu. Buh dalam peti ais pastu sejuk2 tepek kat muka... nyaman gitu!

 -search kat google je gambo nih-

This time aku tak nak try la. Bior la cik somi sorang yang pakai.. Kalau muka dia cun, alhamdulillah... Sedap sikit mata mendang (nak macam Mark Dacascos tak dapat... dapat sipi2 pun jadi ler..) Kalau sebaliknya pun alhamdulillah jugak (takde la minah endon cam Kiptiyah si MR datang mengorat..hehehe). Kalau aku yang  pakai tetiba naik jerawat lak alamatnya sengsara lagi la aku.. Dah le nak menghilangkan jerawat sedia ada pun punya la payah, tak nak la buat koleksi lagi... Bertahan dengan apa yang ade udah le...

8 comments:

Queen said...

dempo snow tak bagus..aku dah try..kulit muka aku yang sensitip ni jadi nipis..tapi time tu aku pakai ini dempo snow sama papaya nye sabun..so memang menipis..sekarang akuredho jerla dgn muka aku yang sedia ado nieyh..agagaggag

rATu kEBaYA said...

pernah gak terbeli dempo snow dulu.. tu pun beli sbb nak lepaskan diri dari sales tu semua.. selagi tak beli selagi tu potpet2 mulut dia.. beli simpan dlm sebulan pehtu buang.. huhuhu.. rugi duit.. beli tepung buat lempeng lagi sedap..

Kak Mah said...

bengkoang tue sengkuang kan??

SYANI said...

Ha'ah.. bengkoang is sengkuang.. heheh

Anonymous said...

aku tak suka cara mereka memaksa... terdesak sangat, ari ni drg ada jual produk baru lagi di KK.. "produk lavender"... bah org kk hati2 la ya nnt kena tarik, terpaksa beli(T_T)

Ely Nabilah said...

saya paki ridaf yani ni..
produk die sngat bagus.. cuba gak cari kat tesco ke bgai..
yang ade snow tu..
kalu kajang nie ,puas saya cari tapi tak jmpe2 .. kat kdai jamu pon tak de..saya dapt produk nie time g langkawi ri tu.. beli 1 je la nak cuba.. iangt an senang nak cari tak susah giler kot...

de tak sape2 boleh tolong,saya nak sgt bnda nie..

Nickname Cau said...

Www.ridafyani.com

Adrian Loh said...

Boleh contact dia di sini:
Rio rinaldi. B. Raimon +60174505992 skyz619@yahoo.com.my
Saya pernah giro Rm50 dua kali ke akaun maybank dia untuk kiriman 6 botol produk ini. Kiriman pos adalah percuma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...