Thursday, June 24, 2010

Kali Kedua Ke Tesco Rawang

First time pegi beli tepon aku.. 2nd time pegi nak beli tepon cik abang pulak. This time kitaorang pegi malam lepas maghrib. Habis angkut semua yang ade kat rumah masa tu..(kebetulan mak & adik2 aku datang rumah aku so ajak la depa ikut sekali).



Masa laki aku ngan adik lelaki aku pegi beli tepon, aku, anak2, mak & adik bongsu aku gi merayap ke tingkat atas. Last2 singgah le kat Aussino. Mak aku pun menghabiskan duit kat situ sebab belikan cadar baru untuk adik yang akan masuk UTM minggu depan. Cantik2 cadar kat sana wei... tapi harganya boleh tahan jugak mahalnya. Itu pun mak aku beli yang offer RM29.90 jer...

 -makcik sorang ni gile ambik gambo sendiri... pantang jumpa cermin besar mesti mau tangkap gambo dia-

Lepas shopping kitaorang nak balik. Tapi before balik baik la gi makan dulu kan. Singgah le kat Medan Selera.. Tempat agak cozy & spacious (maybe sebab takde orang kot). Warna2 kerusi meja pun memang attractive di samping kebersihan yang memang wajar dipuji (tak macam food court carrefour wangsa maju). Duk lepak2, makan2 & en somi duk belajar tepon baru dengan adik lelaki aku..Pukul 11 baru gerak balik. Puas hati aku dapat tawaf TESCO...tah bila tahun lagi nak pegi pulak ye dak???

 -insan2 yang kebuluran kat medan selera-

-ini le makanan yang menjadi santapan-

**MR, hang kata nasi ayam TESCO yang sedap tu kat mana???

4 comments:

sI tEDI said...

jalan2 berbelanja sakan!

hik hik hik

izzah said...

seronok skali-skala jalan bersama keluarga..angkut sumer skali kan...

SYANI said...

Bila dah bekawin ni, kalau dapat berkumpul sesama ahli keluarga sendiri memang terasa seronoknya!

makcikrehan said...

kat medan selera tulah weii.. ada satu ja gerai gual nasik ayam. tapi tataula kalo time ko pegi tu dia dah tutup. sebab nasik ayam dia mmg laris, dh mlm biasanya dah abis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...