Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 27, 2010

Nasi Lemak Yang Sangat Sedap.... Sila jangan percaya!

First time nak masak nasi lemak.. Hehehe... Selama ni asyik tengok mak buat tapi tak pernah try sendiri. Lepas nengok si Ratu Kebaya masak nasi lemak teringin la pulak nak buat sendiri.. 

Jeng..jeng..jeng...[dengan penuh debar2 nak start masak ni...]

Memula biasa la goreng ikan  bilis sampai rentung garing


Peh tu masak sambal dia pulak...


Gambar selepas masak lupa nak snap (sebab sekudip suh basuh berak la pulak!!)

Finally, dah terhidang atas meja....
**Lauk ayam tu lauk malam tadi... hehehe..

Nasi aku masak 3 pot je.. Habis !!! Mana taknya sorang tambah 2 kali..  Nasi lemak tu tak berapa jadi tu yang segan nak tepek rupanya.. Kalau en.somi makan tu bertambah kira masakan aku okeh la tu kan.. dia la jadi tukang benchmark aku.. Tapi pada aku sendiri sebagai tukang masak, masih tak tercapai piawai yang aku kehendaki.. Kena improve lagi lor..

1 comment:

kakyong said...

syani,
yg penting yg dimasak habis licin.. sedap air tangan isteri + ibu...