Thursday, April 9, 2015

6.2KG

Hari ni bawa budak kecik ni pi timbang kat klinik
Sebab berat yang kurang memberangsangkan, tiap2 bulan kena gi timbang 
Walhal kalau ikutkan, lepas 6 bulan kena pi cek up [without injection] cuma 2 bulan sekali je

Masa 6 bulan berat cuma 5.7kg
Masa 7 bulan pun berat statik
Pelik pulak aku sebab berat tak naik
Walhal masa 6 bulan tu dah start bagi makan
Dahtu memang aku kasi makan bubur nasi ... nestum2 ni 2-3 kali je
Pastu susu memang kuat juga... 6 botol aku kirim kat babysitter, hari2 habis je

Masa tu macam2 la kat fikiran aku ni
Susu aku tak berkualiti ke? Kurang khasiat ke?
Babysitter tak bagi makan ke?
Anak aku ni metabolisme tinggi nau ke???



Kalau ikutkan hari ni belum la genap 8 bulan pun umur Jasmin
Tapi dah nurse suruh datang hari ni
[sebab sekali dengan nak ambil pil perancang aku]
Huish... berdebar2  lak nak timbang budak ni
Naik ke idak beratnya tu???
Kata nurse kalau berat masuk line kuning, kena jumpa doktor pakar pemakanan pulak kat Klinik Ulu Yam
Adoi... malasnya aku nak ke sana pulak
Worst lagi kalau kena refer paed pulak kat Spital Selayang
Terasa teruk beno aku jadi mak ni sebab anak kurang nutrisi... adoyaiiii

Jeng..jeng... timbang dah tadi
Alhamdulillah naik le 500gram 
[macam timbang emas pulak main gram2 ni]
Baru 6.2KG
Okeh... i know... anak aku ringan kecik cinonit je
Takyah le kondem aku... 
Memang pesen anak2 aku jenis halus2
Takyah berangan le nak anak gemuk is awesome sangat
Jangankan gemuk, chubby pun jauh sekali... 
Aku ni takat geram tengok anak orang yang gemuk2 tu je la

Takpela.. asalkan anak aku sihat riang ria ceria aktif bagai
Udah le....
Azam aku nak menghasilkan anak yang debab2 kali ni GAGAL
Udah baka jenis slim melim kan
[Bila beso baru nak mengembang..huhuhuhuh]




1 comment:

SSulieana said...

janji dia aktif dan sihat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...