Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 2, 2014

PANTANG YANG ROCK

Malas nak citer  hal dalam pantang
Sebabnya aku berpantang memang rock betui kali ni 
Anak sorang dua boleh la kot nak pantang ketat2
Dah masuk anak ke-4, makin longgar pantang aku

Nak2 pulak pantang pun sendiri je
Untuk 2 minggu pertama ada la assistant
Mak ngan adik bongsu aku ada la teman aku kat rumah
So bab masak & kain baju ada la orang tolong
Bab budak2 pun ada la tukang layan 
Nak2 pulak si kakcik... dah biasa dia manja dengan aku
So bila ada baby ni, terpaksa la dia bermanja dengan orang lain


Sarapan aku tetiap pagi
Menu wajib masa dalam pantang...

Apa yang rock pantang kali ni???
Bertungku memang boleh bilang dengan jari le berapa kali je dapat
Selebihnya, tungku yang panas kat atas dapur, sejuk gitu saja
Sebabnya nak layan baby yang takmo terletak...
Pehtu asyik nak ngempeng je...

Barut/Bengkung pun boleh kira berapa kali je aku pakai
Sebabnya badan aku naik gatal2 especially kat tempat berbengkung tu
So bila dah buka, memang malas nak pakai balik le...

Stokin...dah tak galak cam dulu
Atenya, asyik ulang ke toilet je kejenya
Kejap2 nak kencing, pehtu berak, pehtu bagi anak mandi, pehtu kejap2 nak basuh berak kakcik
Letih mokcik asyik bukak pakai stokin je... tapi time tido memang wajib pakai la stokin tu

Bab makan pun dah tak mewah cam dulu
Ikan mahal kot sekarang....
Mak aku pun masak simple2 je...
Bila mak aku dah balik, makin simple la menu aku..hahahaha
Malas pulak nak susahkan Cik Besah.. sebab dia pun tak berapa sihat
Nasib la aku ni bukan cerewet makan punya orang...

Tu la kalau orang tengok aku masa berpantang ni ramai kata tak nampak cam dalam pantang. Heheheh.. Cergas semacam katanya
Atenya, kalau nak lembik2, sapa yang nak buat keje rumah ni
Lagipun aku rimas kalau rumah sepah2 ni
Jalan pun lajuuuu je... kata deme
Terpaksa laju la... nak kejar anak..hehehe..
Siap ada yang tanya tak sakit ke kat bawah tu???
Aku cakap takdan nak fikir sakit ke idak...hahaha
Ekceli, memang tak sakit pun...

Walopun jahit banyak, tapi idak le perit cam masa aku beranakkan si Adib dulu.
Sembelit pun takde sangat kali ni..
Hari ke-4 aku dah berani nak berak
Kalu dulu aku tahan berak sampai seminggu lebih sebab takut punya pasal
Ni pun dah boleh kata 2 hari sekali mesti aku membuang..

Nak tau aku makan supplement apa masa dalam pantang??
Next entry aku citer...



3 comments:

idzwa kamaruddin said...

Takde pengalaman jahit dibawah

Nafira usof said...

pantang semampu boleh kekdahnye.
harap2 terus di beri kesihatan yang baik lah kan~ sbb semua bende kena uruskan jugak walaupon x sihat kan~

Selamat berpantang~

Nory Zoulkefle said...

nory koyak banyak jugak, nasib baik dalam pantang luka cepat baik, sebab pantang elok2 kan..hari kedua dah berak tapi bantuan ubat lah..hehehe..pastu dah ok dah, boleh berak dgn tenang...ehh citer pasal berak lak..sorry kak...hehee