Friday, September 12, 2014

DAH MACAM NURSERY RUMAH AKU

Disebabkan kakcik tidur berbuai
Si Jasmin pun aku dah ajo berbuai
Maka..... kena la laki aku belikan satu lagi buai
So idak le berebut masing2 time nak tidur
Especiallynya waktu malam le...
Kakcik tu kalau tak paksa tidur sure tido lewat
Selagi ada orang berjaga, selagi tu la dia tak tido
Kalau masuk buai tu.. enjut lama2 tewas la juga dia..

Dah macam nursery rumah aku tau
Pernah sekali tu dua2 tangan aku kena enjut buat sekaligus
Boleh kurus tangan aku dibuatnya..hehehehe

Aku tak kisah le kome nak kata "tu la susah bila ajar anak berbuai"
Pada aku tak susah pun.. malah menyenangkan aku nak buat koje lain
Dah 4 orang pun anak aku ni ha... semua pun aku ajo berbuai
Kalau aku rasa susah, masa anak kedua tu dah aku  train deme tak berbuai
Lagipun senang aku nak suruh anak2 yang lain enjut adik dalam buai
Kalau nak kena tepuk2.. kome ingat si Aleeya ngan Adib tu nak tepuk ke adik diaorang
Alih2 kang hilang je deme pi lari rumah Cik Besah...

Aku convenient je pakai buai ni
Kalau jenjalan pun tak jadi masalah untuk aku usung buai
Lagipun aku bukan kaki jalan pun.. paling2 jauh pun takat balik kampung kat Ipoh tu je
Lagipun aku tak suka berjalan time anak kecik2 ni
Aku cepat rimas.. pastu mula la nak hangen satu badan kan

So lain orang lain cara la kan..
Yang penting mudah dan selesa nak jaga anak..

4 comments:

Nafira usof said...

hehehe.. setuju sangat ngan n3 buai nih. Saya kalo balik umah mak.. x yah bw balik buai pon.. umah mak sendirik memang ade sediakan buai utk cucu dia. cuma umah mak mertua jer bawa balik spring n penyekang tuh.. gantung jer kat tali yang di ikat kat kayu atap rumah.. rumah kampung kan.. mana ade siling2 bagai.. hehehehe

Aini said...

Ya... Biar kita jadi parent untuk anak kita sendiri, cara kita, ikut kita.. =)

Nory Zoulkefle said...

sesetengah budak kalau tido buaian lagi lama n lena dia tido kan kak..senang nak buat keje..Iqy tak tido buai, tapi akan datang adik dia nanti taktawlah camne ..Kot lah nak berbuai plak ke kan...Tapi tak salah pon kan guna buai ni,,,orang je suka cakap macam2..lantak je apa org nak cakap..asalkan kite tau apa yg terbaik utk anak kite kan...heee

eima said...

tak kisah as long as mak die senang ..org lain sebuk ape kan ...

cam aku dulu ... yg sulong tu kemain susah tido mmg berbuai ... mai kat adek die senang plak .. tak berbuai tak de plak nk train bagai semulajadi die mau tido ...so tak de nk ngangkut buai .. klu dah jenis kuat nangis nk tak nak kena bubuh buai jg tak larat wei nk pujuk tido ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...