Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 11, 2014

MACAM TAK SEMANGAT JE NAK SAMBUT BABY BARU

Cepat betul masa berlalu
Udah nak masuk 8 bulan mengusung perut
Tapi satu apa persediaan menyambut baby tak buat lagi
Sian baby dalam perut
Mama ngan abah cam tak eksaited lak nak sambut baby
[Baju bajan ke spital pun aku tak standby lagi dalam kereta]

Maybe sebab rasa baru lagi buat persediaan tahun lepas
Untuk sambut Amira [hehehehe]
So akan guna pakai balik barang yang dah ada
Taknak membazir kekdahnya
Walopun dalam hati menggaru2 juga nak beli 1-2 barang khas untuk baby
[at least sepasang dua baju baru kan...]
Tapi masih takde kesempatan nak shopping2...
Bila nak sempatnya entah le... 
Aku pun dah tak larat nak jalan & berdiri lama2... tetiba rasa nak pitam

Kakak dah dapat telepon
Abang dah dapat beskal
Kakcik dah dapat croc baru
Baby???? 
Macam best je mende ni...

Abah!!!!. jom soping barang baby
Hujung bulan dah start pose... laaaaaagi tak larat nak jalan
Dalam sarat camni, shopping raya pun dah takde mood...

# Ingat nak pi cari tilam baru untuk baby la..


dalam dok google, terjumpa lak gambo ni..
Cute kan???? Kalau dapat baby girl boleh le melaram

Oh no no no... jangan speculate lak...
Sebab sampai sekarang aku masih tak tahu jantina baby
Baby aku ni pemalu orangnya... asyik nak sorok2 je...
3-4 kali scan pun tak nampak2..


3 comments:

Sura Mohd said...

mungkin sebab baru jer dapat..(betul la akak pon rasa cam baru jer Syani dpt baby)ni nak dpt lagi..hee..
tapi jangan tangguh2 shoping baju baru baby..kang terberanak awal..
kaksura dulu2 anak jarak jauh2..tu yg over excited...jarak along ngan angah jer yg dekat skit ..2 tahun..:)

Nafira usof said...

hehehe.. br tahun lepas buat persiapan yer. takpe.. beli yg penting2 jer lah. yang lain guna pakai balik yang kakak abang dia punye..:)

Kakzakie said...

Tapi kenalah beli sepasang-dua utk sambut yg baru kan.. Kalau dekat boleh kakak tolong. Kakak suka beli barang baby - comel-cute-cantik:)