Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 17, 2014

FRASER HILL : ALLAN'S WATER

Selepas melalui ujian pening muntah bagai
Akhirnya sampai juga la kami di Fraser Hill
Memang aku ada survey tempat2 best kat FH ni 
Tapi bila anak2 tak selesa, aku pun dalam keadaan tak selesa
Semua jadi lupa....
So main taram je la jenjalan kat atas tu

Konon2 teringin la aku nak bergambar kat Jam Besar yang jadi mercu tanda Fraser Hill tu
Tapi sebab cuaca panas terus takde mood
[Kat atas tu pun bukannya sejuk mana pun..]
So destinasi yang kami tuju ikut arah yang nampak je la
Akhirnya nampak signboard ALLAN'S WATER
terus tuju situ je la..

Jam pun dah pukul 1.20 tgh dah masa tu
Dah masuk waktu Zohor dah pun...

Sebelum sampai ALLAN'S WATER ni ada la Taman Flora
Tapi nampak taman tu cam tak bermaya je tak eksaited pun kami nak masuk
Last2 masuk je la kat ALLAN'S WATER tu




Kat sini takde aktiviti yang ada cuma bagi makan ikan
Naik paddle boat ngan masuk bola air tu je
Harga sewa paddle boat tu RM8 
Harga bola air tu pulak aku lupa.. hehehehe..

Memula hasben aku nak naik paddle boat tu dengan Adib
Tapi masa kitaorang sampai tu, orang kaunter tu kata pukul 2 baru bukak untuk paddle boat
So sementara tunggu kitaorang jalan2 la dalam tu
Anak2 pulak bagi ikan2 makan...
Makanan ikan ada dijual dalam tu.. so jangan risau...



Amira suka la tengok ikan tu berebut2 makanan
Adib ngan Aleeya pun sama seronok kasi ikan makan
Besar2 lak tu ikannya


Gambar sebagai kenang2an...
Banyak sangat gambo sampai terpaksa buat collage
Kang buh satu2 kome juga yang muntah hijo tengok gambo kami..hehehehehe


Anak2 daraku...
Amira suka la letak muka dia kat mozek tu
Sejuk agaknya muka dia...

Bila dah pukul 2 hasben aku ngan Adib pi la nak naik paddle boat tu
Sekali tu, Adib tak lepas.. 
Kakinya tak sampai nak kayuh paddle
So kensel la naik paddle boat...hehehehe
Maka, jom la kita pegi tempat lain pulak...

NEXT!!!
Kami singgah THE PADDOCK lak..



8 comments:

mama ila said...

wah..bestnye gi Freser Hill..last gi masa sekolah rendah dulu2..ngeeee..rasa jugak nak pergi skali lagi bawak anak =)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah tak sejuk ye Yani.. akak last pergi pun masa sekolah dulu.. dah 20 tahun ada agaknya..

lieyalatif said...

lieya penah pergi tapi pergi sebab kursus opis laaa..sumpah tak mo pergi lagi hahaahah sampai jek atas terus muntah selambak...uwaaaaaa jalan teruknyeeeee...penin paler dibuatnyer!

SYANI said...

Mama Ila,
Kalau dah lama tak gi boleh la pegi lagi..

SYANI said...

Kak Hayati,
Memang dah tak sejuk kak... Cuma berangin je kat atas tu..

SYANI said...

Lieyalatif,
Kan..... tobat lahom nak pegi lagi.. Dah cakap kat hasben tunggu 10 tahun lagi baru consider nak pi lagi..hahahaha

uncle gedek said...

yang bulat atas air macam bola tu amende pulak?

SYANI said...

Uncle,
Tu la bola air tu.. yang orang masuk dalam bola tu..