Wednesday, June 18, 2014

FRASER HILL : THE PADDOCK

Next stop lepas Allan's Water, kami ke The Paddock lak
Ingatkan dekat le dari Allan's Water
rupanya jauh juga...hahaha.. belasah je la

Apa yang best kat The Paddock???
Horse riding la.... nak2 pulak pada orang yang tak pernah naik kuda
Here we are...

Selain horse riding, ada aktiviti memanah/menyumpit juga
Tapi kami tak reti nak memanah
so terus tuju la tempat nak naik kuda..


Ni la bayarannya...
Aku tak naik la kan... 
Kang terberanak pulak aku atas kuda
[tetiba teringat citer Dr Quinn Medicine Woman lakonan Jane Seymour]

Aleeya pun taknak naik
So yang naik hasben aku dengan Adib je...
Kena la bayo 10 hengget...


Adib muka cuak nak naik kuda.. 
Fes time la katakan...hehehehe


Pengalaman menunggang kuda
Idak le jauh pun pusingannya... 
Tak sampai 5 minit dah habis pusing..hehehehe
Jadi la ambik fefeeling jadi koboi
Adib kata sakit bontot naik kuda tu...hahahaha
Itu baru kuda tu berjalan... kalau kuda tu berlari tah cemana pulak la sakitnya

Sementara abah & abang naik kuda
Mama & Amira selfie la kejap
Khusyuk si kecik ni tengok kuda...

Dah habis naik kuda... nak gi mana pulak ek???
Gi makan le.. apa lagi...
Udah lapo...



2 comments:

idzwa kamaruddin said...

teringin nak pegi tapi mengenangkan susah nak naik malas pulak..

Nafira usof said...

banyak jugak tempat yg boleh di singgah kat sana yer~ tp bila di pikirkan kesukaran nak naik ke sana.. macam malas nk pergi.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...