Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 25, 2014

JUMPA PAKAR HOSPITAL SELAYANG

Seharian aku idak mengapdet blog
Ada rindu aku tak???
Kui..kui... ada la sangat ye dak
Sorry la sebab semalam setengah hari dok kat spital

Pregnancy aku dah pun masuk minggu ke 35
Walawei... tinggal 5 minggu lagi lebih kurang sebelum "meletup"
Seperti ditetapkan, semalam ada appointment dengan pakar O&G di Hospital Selayang
Ni sebab gara2 kedudukan uri yang rendah
Doktor kat KK Ulu Yam risau kot2 plasenta previa
Tu sebab suh aku refer ke Selayang

Semalam menggigih la aku keluar awal dari rumah
Dah mintak kebenaran dari babysitter untuk hantar Amira awal sikit dari biasa
Adib & Aleeya pun aku kerah bangun awal dari biasa
Bukannya apa nak pi awal tu... nak cari parking & nak dapat giliran awal kononnya
Selfie dulu dalam kereta
Muka je nampak tenang tapi dalam hati macam2 difikirkan
Ye la kan.. kot2 betul PP ke...
Kot2 kena tahan spital ke...
Dah le persiapan apa pun tak buat lagi
Beg baju pun aku tak standby dalam kereta lagi..huhuhuhu

Dalam kul 8 dah sampai Hospital Selayang
Dan.... dah jangka dah... memang takde parking
Semua penuh.... last2 kena parking jauh...

Pehtu masa kat kaunter pendaftaran pulak
Mak datok... punya la ramai orang
Nak duduk pun takde tempat
Nampak tak giliran aku ni???
Dekat 100 orang  baru sampai turn aku....
[Orang lain ni datang pukul berapa ha????]
Nak pitam pun ada sebab berdiri lama

Pukul 9 lebih baru no giliran aku
Tu baru kat registration
Pastu baru boleh pegi kaunter O&G
Kat sini pulak turn aku selang 20 orang...
Lenguh pinggang menunggu weh...

Takpe la... semuanya demi anak.. harap2 semuanya ok
Dekat kul 11 baru la dapat turn jumpa doktor
Doktor scan bagai katanya uri aku dah naik.. dah jauh dari laluannya
ALHAMDULILLAH...
Maksudnya bukan PP la... LEGA mokcik...

Dah tu katanya baby aku kecik la pulak
Adeh... aku kata semua anak aku memang kecik2 pun
Dah dia tak puas hati lak.. suh aku datang balik repeat scan 3 minggu lagi
Adoyai... malasnya nak mengulang ke spital!!!!


** Nasib dapat MC semalam... Balik rumah terus terbongkang tido..hehehe



6 comments:

Sidratul Muntaha said...

pejam celik pejam celik dah pregnant lagi
huhuuh
dok area selyanag ke?
kami dok kat kg sg tua baru tu
mai la datang umah..
eheheh

Daddy Ziyyad said...

Hospital Selayang tu mmh hazab kalau nak parking..staff sendiri tak cukup parking..

PP selalunya kalau ada simptom, ialah bleeding yg tak sakit...

Moga dipermudahkan urusan bersalin..

SYANI said...

Sidratul Muntaha,
Saya duk kat Batang Kali..
Oh kg sg tu baru tu dekat la ye..

SYANI said...

Daddy Ziyyad,
Thanks for the info. So far alhamdulillah tak de la bleeding.

Nafira usof said...

Alhamdulillah~ lega bila baca hasil scan tuh.. cuak jugak memula baca n3 nih.. moga kandungan n mamanye sentiasa sihat k~

uncle gedek said...

Spital tu parking macam puaka lah...!

hehe