Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 23, 2014

DATA PLAN PERTAMAKU DENGAN U MOBILE

Sebelum aku bertukar ke smartphone, memang aku tak pernah bother dengan segala data plan ni
Ye la kan... telefon lama aku dulu bukannya support semua benda2 ni
Telefon golongan marhaen je

Pehtu bila beli tablet pulak
Aku cuma harapkan WIFI je la
Nasib la kat rumah ada STREAMYX
Walopun tak laju tapi kira alhamdulillah le sebab masih boleh berhubungan maya

Since dah pakai smartphone ni, tetiba rasa perlu pulak pada data plan
Tapi banyak sangat data plan di pasaran kan
Sampai pening nak pilih yang mana satu
Tapi aku cuma nak yang PREPAID je
Sebabnya kat rumah dan opis, 100% bergantung pada WIFI je

Fikir punya fikir, so aku decide untuk ambik data plan U MOBILE
Jakun kejap hahahaha

Nak ambik data plan ni pun kena bajet2 gak
Lagipun aku bukan heavy user internet pun
Ala takat nak wasap/fb/IG/email je pun
Tapi guna data plan kat area rumah aku tak best langsung
Sebabnya Batang Kali masih 2G, tapi kalau kat kawasan 3G, memang laju habis surf internet
Masa aku naik Fraser Hill hari tu pun, coverage baik & laju kat atas nun...
Tapi bila STREAMYX buat hal, data plan ni la back up aku..
Nasib la handphone aku boleh jadi WLAN hotspot.


Aku ambik plan UMI28 je...
Quota limit 1 GB tu pun belum tentu habis sebulan aku guna..
Nak ambik UMI18, cam ciput sangat kuotanya
Sejak dah ada wasap bagai ni, call & sms memang dah jarang la
Tu sebab aku rasa plan UMI28 ni just nice dah untuk aku
So far aku pakai ok la...
Review kengkawan aku yang guna plan yang sama pun ok je

So sekarang aku sudah ada 2 nombor
Nasib la phone aku dual sim
Satu aku pakai MAXIS, satu lagi U MOBILE
Senang citer 2 nombor dalam 1 henfon

Korang pakai data plan apa??

1 comment:

Nafira usof said...

sy pon pakai umobile gak! hehehe
tapi beli pakej UMI18 jer.. cukup jer sebulan kalo guna utk bukak blog n media sosial.. kalo bukak utube cepat ler habes.. hehehe.